دلایل و درمان درد نخاع

دلایل و درمان درد نخاع

دانشمندان ثابت کرده اند که نخاع دارای ضخامت متوسط 1 سانتی متر و طول تا 40 سانتی متر است. نخاع به عنوان مرکز اصلی رفلکس در بدن عمل می کند. مشخص است که وقتی این اندام آسیب می بیند و باعث ایجاد درد در نخاع می شود ، در سلامتی افراد برخی از بیماری های جدی رخ می دهد که نمی تواند بهبود یابد.

دلایل و درمان درد نخاع

وظایف و کارکردهای نخاع چیست؟

  1. نخاع به عنوان پلی بین مغز و سیستم عصبی محیطی عمل می کند و پیوند این دو مکانیسم مهم را فراهم می کند. در پاسخ به دستورات ارسال شده به مغز ، این دستورات را به عضلات و غدد موجود در بدن منتقل می کند و بدن را قادر می سازد تا عمل کند.
  2. نخاع مسئول حرکات رفلکس است.
  3. حرکات مداوم ما در درجه اول توسط مغز کنترل می شود. پس از عادت کردن به حرکات و یادگیری حرکات به معنای کامل ، این آموزش ها اکنون به نخاع داده می شود. مغز برای حرکات اتوماتیک خسته نمی شود. حرکت نخاع بدون فکر به نوع ادامه دارد. اما وقتی در حرکتی اشتباه انجام شود ، مغز کنترل نخاع را در دست گرفته و خطا را تصحیح می کند. مانند رقصیدن ، دوچرخه سواری ، رانندگی و  ورزش کردن.

دلایل درد نخاع چیست؟

معمولاً دلایل درد نخاع شیوه زندگی افراد است. به عنوان مثال ، انجام کار پشت میز یکی از عواملی است که بر سلامتی نخاع تأثیر منفی می گذارد. نشستن برای مدت طولانی در همان حالت در وضعیت ثابت روی صندلی برای سلامتی نخاع مناسب نیست.

درد نخاع در گروه های شغلی که به طور مداوم می نشینند و کار می کنند شایع تر است. به عنوان مثال، کمردرد در رانندگان تاکسی رایج است زیرا دائماً می نشینند.

  • داشتن وضعیت غلط
  • داشتن زندگی کم تحرک
  • برداشتن وزنه های سنگین
  • انجام حرکات معکوس
  • انجام حرکات اجباری
  • بیماری های ارثی نخاع
  • حتی دلایلی مانند پوشیدن لباس های اشتباه ، درد کمر و نخاع را دعوت می کند.

متأسفانه تعداد مبتلایان به کمردرد در کشور ما بسیار زیاد است. هنگامی که مراجعه های مربوط به متخصص بررسی می شود ، مشاهده می شود که دلیل مراجعه بیشتر ناشی از سردرد و سپس    کمردرد است. برای درمان این بیماری ها که در جامعه نسبت به سایر بیماری ها بیشتر دیده می شود ،  قبل از بیماری اقدامات انجام می شود . اگر افراد این  توصیه ها را قبل از بیماری در نظر بگیرند ،  خود را از بیماری های احتمالی محافظت می کنند.

درمان های ساده برای درد تنگی نخاع چیست؟

ایستادن:

ایستادن یک راه حل یک در یک برای درد نخاع است. بدن انسان برای نشستن طراحی نشده است. یکی از پاها را به عرض شانه باز کنید، پای دیگر را یکی دو قدم به جلو ببرید زانوها را به آرامی خم کنید به طوری که به شما فشار نیاورد. این باعث کاهش درد نخاع شما خواهد شد.

اجسام را اصولی بلند کنید:

افراد مبتلا به درد نخاع باید از حرکات بلند کردن اجسام تا حد امکان جلوگیری کنند. اگر قرار باشد حرکت بلند کردن جسمی انجام شود ، بار باید در موقعیت صحیح و بدون قرار گرفتن در نخاع انجام شود. برای این کار ، باید به حد ممکن به جسم نزدیک شوید. سپس برای اینکه وزن بدن به یک پا داده شود باید زانو بزنید. با پای دیگر با کمک گرفتن از زمین جسم را بلند کنید.  جسم را باید تا حد ممکن از بدن دور نگه دارید. انجام  کار با پاها و نه با نخاع  بسیار مهم است.

اشیاء سنگین بلند نکنید

حمل اشیاء سنگین ، به ویژه برای مبتلایان به درد نخاع توصیه نمی شود. اما گاهی اوقات اشیاء وجود دارد که باید آنها را حمل کنیم. این افراد در حالی که دو شیء را حمل می کنند ، باید سعی کنند وزن جسم را در دستان خود پخش کنند. وزن حمل شده توسط یک دست می تواند بیش از وزن لازم را به یک منطقه بارگذاری کند. توزیع وزن و حمل آن باعث می شود اثر مضر وزن بر بدن شما به حداقل برسد.

پیاده روی برای تنگی کانال نخاع توصیه می شود.

یکی از فعالیت هایی که پزشک متخصص درد نخاع و کمر درد به شما توصیه خواهد کرد ، پیاده روی برای بهبود نشانگان تنگی کانال نخاع می باشد.

دلایل و درمان درد نخاع 2

پیشنهاد دیگر این است که اگر یک جسم بزرگ حمل می شود ، باید تا حد ممکن به بدن نزدیک و حمل شود. بدین ترتیب سنگینی توسط نقاطی که بدن را لمس می کند پشتیبانی می شود و وزن جسم در بازوها و نخاع شما بارگیری نمی شود.

کمر درد نشانه کدام بیماری ها می تواند باشد:

  • کمردرد همانطور که می تواند به خودی خود یک بیماری باشد ، می تواند نشانه بیماری های جدی تر نیز باشد.
  • اگر کمر درد شما به نوعی باشد که شما را از خواب بیدار می کند ، ممکن است بیماری روماتیسمی داشته باشید.
  • کمردرد می تواند پیش زمینه تورم مفصل باشد.
  • اگر کمر درد به تیغ شانه بزند ، ممکن است نشانگر نقص قلب باشد. این افراد در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.
  • ممکن است شما یک بیماری بنام اسپوندیلیت آنکیلوزان داشته باشید. این بیماری معمولاً در دوران بلوغ افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. مبتلایان به این بیماری خصوصاً در ساعات صبح ممکن است کمردرد شدید را تجربه کنند ، ممکن است در حرکت مشکل داشته باشند.

توصیه هایی برای افرادی که کمر درد دارند

کسانی که می گویند کمردرد چگونه می گذرد ، باید به نشستن خود توجه کنند. موقعیت صحیح نشستن برای تسکین درد ، نشستن با زانوهایی است که بالای سطح لگن قرار دارند. به این ترتیب زانوها از ناحیه درد پشتیبانی می کنند و احساس درد کم تری خواهید داشت. افراد مبتلا به کمردرد هنگام دراز کشیدن باید دقیق باشند.

Source: www.virahaber.com

دکتر امیر حسین یزدانی دلایل و درمان درد نخاع

 

نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: