برای درمان سیاتیک چه بخوریم
برای درد سیاتیک چه بخوریم
یکی از رشته اعصاب موجود در بدن، سیاتیک نام دارد که در نیمه پائینی کمر واقع شده است. انشعابات این عصب در دیگر نقاط پایینتر آن مانند لگن، ران و… قرار دارند. عصب سیاتیک ممکن است به دلیل دیسک بیرون زده یا به وجود آمدن یک زائده استخوانی روی ستون فقرات، متحمل فشار شود. نتیجه این اتفاق معمولاً درگیر شدن یک سمت از بدن با درد، التهاب و به وجود آمدن بیحسی در پای درگیر با سیاتیک است. در صورت شدت این علائم، فرد نیازمند درمان با داروی درد سیاتیک یا روشهای دیگر خواهد بود.
گاهی درد سیاتیک به قدری شدت پیدا میکند که پاها دچار ضعف بسیار و روده و مثانه با تغییر مواجه میشوند که در
این شرایط، باید عمل جراحی انجام داد؛ اما در بیشتر مواقع میتوان دردهای سیاتیک را با استفاده از روشهای غیر جراحی درمان کرد که طول دوره این نوع درمان چند هفته است. مصرف دارو از این نوع روشها به شمار میآید که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
داروهای مناسب برای درمان سیاتیک برای همیشه
همانطور که گفته شد، برای درمان درد سیاتیک روشهای مختلفی وجود دارند. علاوه بر جراحی، تزریق و…، در برخی موارد از دارو نیز برای درمان این مشکل استفاده میشود که راه ساده و آسانتری است. در ادامه داروهایی که بدین منظور میتوانند مورداستفاده قرار بگیرند را بیان میکنیم. البته توجه داشته باشید که مصرف داروی درد سیاتیک، باید با مشورت پزشک صورت گیرد.
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)
یکی از انواع داروهایی که در کاهش التهابهای بدن مؤثر هستند، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی میباشند. گاهی اوقات بروز التهاب در عصب سیاتیک، سبب ایجاد درد میشود و یا درد آن را افزایش میدهد. ازاینرو داروهایی که باعث کاهش التهاب میشوند، میتوانند این درد را هرچند بهصورت کوتاه مدت، تسکین دهند.
گلوکوکورتیکوئیدها
دستهای از داروهای هورمونی نیز وجود دارند که میتوانند دردهای سیاتیک را درمان کنند. این دسته دارویی، گلوکوکورتیکوئیدها نام دارند که بر ستون فقرات تأثیر میگذارند و بهطورکلی درد کمر و مشکلات همانند سیاتیک را بهبود میبخشند. درباره تأثیر این نوع داروها بر کاهش درد سیاتیک، تحقیقاتی صورت گرفته که این موضوع را تأیید میکند.
داروهای شل کننده عضلانی و ضدافسردگی
تحقیقات نشان میدهند با مصرف داروهای ضدافسردگی و شل کننده عضلانی، میتوان میزان درد سیاتیک را کاهش داد. از طرفی اگر فرد به مدت طولانی دچار درد مزمن باشد، افسردگی نیز به سراغ او خواهد آمد و عضلاتش شروع به سفت شدن میکنند؛ بنابراین این داروها از بروز مشکلات ناشی از درد سیاتیک نیز پیشگیری خواهند کرد. اگر نگران عوارض داروهای ضدافسردگی هستید، بهتر است بدانید که نمونههای جدیدتر آن دارای عوارض کمتری نسبت به نمونههای قدیمیتر هستند.
داروی درد سیاتیک در طب سنتی
در طب سنتی برای تسکین و درمان درد سیاتیک، مصرف برخی گیاهان و مواد غذایی توصیه شده است. طب سنتی به دلیل استفاده از داروهای طبیعی، طرفداران بسیاری دارد و توانسته در درمان بیماریهای متعددی موفق عمل کند. در ادامه به بیان داروی درد سیاتیک که این طب معرفی کرده است، میپردازیم.
- سیر:
سیر به دلیل خاصیت تصفیه کنندگی، میتواند سبب پاک شدن خون از سموم شود. خوردن یک حبه از آن بهصورت ناشتا در صبح از درد سیاتیک میکاهد.
- پوست سبز گردو:
اولین لایه پوست گردو که سبز رنگ است را کوبیده، بهصورت ضماد در بیاورید و محل درد را به آن آغشته کنید تا از درد سیاتیک کاسته شود.
- تفاله انگور:
استفاده از تفاله انگور و مالیدن آن به بدن، میتواند به درمان این بیماری کمک کند. اگر شما به درد سیاتیک مبتلا هستید، هنگام حمام کردن این تفالهها را به محل درد بمالید، اجازه دهید مدتی بر روی آن بماند و پس از مدتی، آن بشویید.
- ریشه گیاه خشخاش سیاه:
این نوع ریشه را تهیه کرده و آن را بهصورت جوشانده استفاده کنید. چرا که برای درمان درد سیاتیک مفید است.
- گل باقلا:
استفاده از جوشانده گل باقلا نیز داروی درد سیاتیک میباشد. ٣٠ تا ۴٠ گرم از این گیاه را در یک لیتر آب بجوشانید و بین هر یک از وعدههای غذایی، یک فنجان از آن را میل کنید.
- برگ کلم:
معمولاً از برگهای خارجی کلم که سفت هستند، استفاده نمیشود و آن را دور میریزند. در حالی که این قسمت از گیاه خواص بسیاری دارد که درمان سیاتیک یکی از آنها است. این برگها را له کنید و با حرارت بپزید. سپس این ضماد را بر روی محل درد بگذارید و با بستن پارچهای پشمی، آن را بپوشانید. میبایست هر روز این کار را دو تا سه بار تکرار کرد تا به نتیجه دلخواه رسید.
- آبلیمو:
رژیم آبلیمو هم داروی درد سیاتیک به حساب میآید. طبق این رژیم، میبایست به مدت یک هفته بهصورت ناشتا آب تازه یک لیمو را نوشید. هر هفته یک عدد به تعداد لیموها اضافه کنید تا اینکه در هفته هفتم آب هفت لیموی تازه را بنوشید. نوشیدن آب 7 لیمو در هر روز باید چند هفتهای ادامه پیدا کند. پس از آن تعداد لیموها را کم کرده و به روزی یک عدد برسانید. البته در این مدت نباید گوشت و چربی مصرف کنید و در عوض، میبایست مصرف سبزیجات و میوه را افزایش دهید.
- جوانه درخت شالک:
صد گرم از جوانههای درخت شالک که خشک شده است را در ظرفی حاوی سیصد گرم آب سرد بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. بگذارید جوانهها به مدت 20 دقیقه بجوشند و بعد صد و پنجاه گرم روغن زیتون به آن اضافه کنید. زمانی که آب این مخلوط خشک شد، آن را از روی حرارت بردارید و درون پارچهای نازک قرار دهید. مرهم به دست آمده باید بهصورت گرم بر روی محل درد قرار بگیرد.
- ترب سیاه و والک:
این موارد از دیگر گیاهانی هستند که طب سنتی برای کاهش درد سیاتیک تجویز میکند.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله بیان کردیم، بیماری دردناک سیاتیک با استفاده از روشهای مختلفی معالجه میشود. روشی که ما به توضیح آن پرداختیم، استفاده از داروها بود که انواع مختلف آن را نام برده و توضیح دادیم. طب سنتی نیز برای درمان این مشکل مرهمهای گیاهی را توصیه میکند که بخشی از مقاله به توضیح این نوع داروی درد سیاتیک اختصاص یافت. امیدواریم از خواندن این مطالب لذت برده باشید.
نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی
* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: