جهت نمایش کامل و بهینه، از نسخه دسکتاپ بهره بگیرید
× فرم رزرو نوبت لطفا فرم زیر را با دقت تکمیل نمایید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

ضعف عضلانی چیست؟ دکتر متخصص، علت و درمان بیماری ضعف عضلات

در این مقاله می‌خوانید

ضعف عضلانی چیست؟ دکتر متخصص، علت و درمان بیماری ضعف عضلات

ضعف عضلانی چیست ؟ علت و علائم بیماری ضعف عضلات چیست؟ درمان ضعف عضلانی، ضعف عضلات دست و پا و کمر، شل شدن عضلات و ضعف ماهیچه توسط دکتر متخصص ضعف عضلانی و طب فیزیکی با استفاده از روش های بدون جراحی صورت می گیرد.

در این مقاله انواع ضعف عضلات را مورد بررسی قرار می دهیم  و طیف گسترده ای از مشکلات ممکن است باعث ایجاد آنها شود.  این موارد از بسیار رایج تا بسیار نادر است مثل درد گردن و شانه.  بعضی از آنها خفیف و برگشت پذیر هستند. با این حال ، بسیاری از آنها با ورزش و فیزیوتراپی قابل بهبود هستند. همچنین حتما پیوند مرتبط ورزش برای درمان سیاتیک را مطالعه کنید.

ضعف عضلانی

ضعف عضلانی چیست؟

 

اصطلاح ضعف عضلانی را که یکی از علائم سندروم گلین باره نیز هست، می توان برای توصیف چندین چیز مختلف استفاده کرد.

 ضعف عضلانی اولیه یا واقعی

این خود به عنوان عدم توانایی در انجام کارهایی که می خواهید با عضله انجام دهید ، حتی اولین باری که سعی می کنید ، نشان می دهد.  کاهش نیرویی که عضله بتواند اعمال کند وجود دارد ، هر چقدر هم که تلاش کنید.  ماهیچه به درستی کار نمی کند – غیر طبیعی شده است.

 خستگی عضلانی

به این حالت گاهی اوقات آستانه گفته می شود.  این احساس خستگی یا فرسودگی است که هنگام استفاده از عضله احساس می کنید.  ماهیچه ها واقعاً ضعیف نیستند ، هنوز هم می توانند کار خود را انجام دهند اما برای مدیریت آن تلاش بیشتری می کنید.  این نوع ضعف اغلب در افرادی مشاهده می شود که دارای سندرم خستگی مزمن ، اختلالات خواب ، افسردگی و بیماری مزمن قلب ، ریه و کلیه هستند. همچنین درد و خستگی ممکن است در بعضی نواحی مانند مچ دست احساس شود. این ممکن است به دلیل کاهش سرعتی باشد که با استفاده از آن ماهیچه می تواند منبع انرژی خود را بدست آورد.

 “چاق شدن عضلات”

برخی از خستگی عضلات عمدتاً «چربی پذیری» عضلات هستند – ماهیچه به طور طبیعی شروع می شود اما خیلی سریع لاستیک می شود و برای بهبودی بیش از حد معمول طول می کشد.  این اغلب با خستگی ماهیچه همراه است اما به ویژه در برخی شرایط غیر معمول مانند میاستنی گراویس و دیستروفی میوتونیک مشاهده می شود.

تفاوت بین این سه نوع ضعف عضلانی اغلب مبهم است و می توانید بیش از یکی از آنها داشته باشید.  همچنین می توانید از یک به دیگری پیشرفت کنید.  با این وجود ، کار کردن با مشکل اصلی ، به پزشکان کمک می کند تا آنچه را که ایجاد می کند ، کشف کنند.  این امر به این دلیل است که برخی شرایط به جای نوع دیگر ضعف ایجاد می کند.

علائم ضعف عضلانی

در صورت بروز این نوع ضعف ، ماهیچه ها اغلب از حد معمول خارج هستند و از نظر حجمی کاهش می یابد.  برای مثال ممکن است در اثر سکته مغزی اتفاق بیفتد.  همچنین در شرایطی به نام دیستروفی عضلانی دیده می شود (که در ادامه در مورد آن بحث شده است).  هر دوی این شرایط باعث ضعف عضلات می شود که نمی توانند بار معمول را تحریک کنند.  این یک تغییر واقعی در قدرت عضلات است.

 دلایل ضعف عضلات چیست؟

ضعف عضلانی معمولاً به دلیل عدم ورزش ، پیری ، آسیب دیدگی عضلات یا حاملگی است.  همچنین می تواند با شرایط طولانی مدت مانند دیابت یا بیماری قلبی بروز کند.  علل احتمالی بسیار دیگری نیز وجود دارد که شامل سکته مغزی ، مولتیپل اسکلروز ، افسردگی ، فیبرومیالژیا و سندرم خستگی مزمن (ME) است.

بی تحرکی

فقدان تناسب اندام (از بین بردن) یکی از شایع ترین دلایل ضعف عضلات است.  این ممکن است در نتیجه یک سبک زندگی غیرفعال (بی تحرک) رخ دهد.  اگر از عضلات استفاده نشود ، فیبرهای موجود در عضلات تا حدی با چربی جایگزین می شوند.  در نهایت هدر رفتن ماهیچه ها اتفاق می افتد: عضلات کمرنگ تر می شوند.  هر فیبر به همان اندازه قوی است اما تعداد زیادی از آنها موجود نیستند و این امر منجر به خستگی آسان هنگام تلاش برای انجام کارهایی می شود که در صورت مناسب بودن عضلات راحت تر می شدند.  با رژیم های منظم ورزش معقول ، این وضعیت برگشت پذیر است.  با افزایش سن بدتر می شود و بیشتر مشخص می شود.

قدرت عضلات بزرگترین و زمانهای ریکاوری کوتاهترین در 20s و 30s ما هستند.  به همین دلیل است که بیشتر ورزشکاران عالی در این رده سنی قرار دارند.  با این وجود ، ساختن عضلات از طریق ورزش منظم در هر سنی قابل انجام است.  بسیاری از دونده های موفق در مسافت های طولانی بیش از 40 سال دارند. تحمل عضلات برای فعالیت طولانی مدت مانند دویدن ماراتن برای مدت طولانی تر از فعالیت های قدرتمند و کوتاه مدت مانند اسپرینت همچنان بالاست.

همیشه مناسب است ، هر سن و سال خود را حفظ کنید.  با این حال ، بهبودی از آسیب دیدگی عضلات و تاندون ، با افزایش سن ، کندتر می شود.  در هر سنی که تصمیم دارید تناسب اندام خود را بهبود ببخشید ، یک رژیم تمرینی معقول ضروری است.  شما نیاز به مشاوره مربیان یا فیزیوتراپیست دارید تا از صدمه به عضلات جلوگیری کنید که حداقل در ابتدا ممکن است همانطور که امیدوار هستید عمل نکند.

سالخوردگی

با افزایش سن، ماهیچه های ما تمایل به از دست دادن قدرت و حجم بیشتری دارند و ضعیف تر می شوند.  در حالی که اکثر مردم این را به عنوان پیامد طبیعی سن – خصوصاً سن بزرگ – قبول می کنند، ناامید کننده است که از جوانی ناتوانی در انجام کارهایی که می توانستید آنها را مدیریت کنید، داشته باشید . با این حال، ورزش هنوز هم مفید است و هنوز هم می توان با یک تمرین منظم و ایمن، قدرت و قدرت عضلات را افزایش داد.  زمان بهبودی آسیب با سن بسیار طولانی تر است، تعادل اغلب مختل می شود و استخوان های نازک تر به راحتی شکسته می شوند.  بنابراین، نظارت معقول است، به خصوص در ابتدا.

ضعف عضلانی

 عفونت ها

عفونت ها و بیماری ها از جمله شایع ترین دلایل خستگی موقتی عضلات هستند. این معمولاً از طریق التهاب عضلات صورت می گیرد.  اگرچه بهبودی معمول است، اگر التهاب شدید باشد (مانند یک دوره بد آنفولانزا)، ضعف می تواند تا حدودی ادامه یابد.  این ممکن است گاهی اوقات باعث سندرم خستگی مزمن (CFS) شود. هر بیماری با درجه حرارت عمومی و التهاب ماهیچه می تواند محرک باشد.

 بارداری

در دوران بارداری و درست پس از بارداری ، میزان بالای استروئیدها در خون ، همراه با تمایل به کمبود آهن (کم خونی) ، می تواند باعث احساس خستگی ماهیچه ها شود.  این در دوران بارداری طبیعی است و برخی از ورزش هنوز هم معقول است ، در هنگام بارداری هنگام ورزش باید مراقب باشید.  به یاد داشته باشید که وزنه برقی را در جلو دارید.  اگر نتوانید کاری را که انجام می دهید برای در نظر گرفتن وضعیت تغییر یافته خود ، کمر درد ایجاد کنید.

 بیماری های مداوم (مزمن)

بسیاری از بیماریهای مزمن معمولاً باعث ضعف عضلات می شوند.  در برخی شرایط این به دلیل کاهش خون و مواد مغذی به ماهیچه ها است:

بیماری شریانی محیطی: این به دلیل باریک شدن شریان ها ، معمولاً به دلیل ایجاد کلسترول ایجاد می شود.  این به سیگار کشیدن و رژیم غذایی مرتبط است.  خون رسانی به ماهیچه ها کند شده است و این امر به ویژه با ورزش قابل توجه می شود ، زیرا نمی تواند از پس تقاضا برآید.  درد اغلب از ضعف قابل توجه است اما هر دو می توانند یک مشکل باشند.

دیابت: این می تواند باعث ضعف و از بین رفتن تناسب اندام شود.  بالا رفتن سطح قند خون (و گاهی اوقات تغییر سطح نمک) باعث می شود عضلات نیز در نقطه ضعف قرار بگیرند و عملکرد خوبی نداشته باشند.  علاوه بر این ، با پیشرفت دیابت ، خون رسانی به اعصاب کوچک از بین می رود.  هنگامی که عصبی که فیبر ماهیچه ای را تحریک می کند از بین می رود ، فیبر ماهیچه ها نیز متوقف می شوند.  سرانجام ، مبتلایان به دیابت نیز تمایل بیشتری به باریک شدن شریان ها دارند (به قسمت بالا “بیماری شریانی محیطی” مراجعه کنید).

بیماری قلبی – خصوصاً نارسایی قلبی: این امر با کاهش میزان خون در مواقع زیاد می تواند باعث خستگی آسان ماهیچه ها شود.  این امر به این دلیل است که قلب قادر به سازگاری با الزامات افزایش یافته عضلات ورزش نیست ، زیرا نمی تواند خون را به همان اندازه که می خواهد پمپاژ کند.

بیماری مزمن ریه: شرایط ریه مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) باعث کاهش توانایی بدن در مصرف اکسیژن می شود.  ماهیچه ها به ویژه هنگام ورزش نیاز به تأمین سریع اکسیژن از خون دارند.  کاهش در مصرف اکسیژن منجر به خستگی آسان می شود.  با گذشت زمان ، بیماری مزمن ریه ممکن است به هدر رفتن عضلات منجر شود ، اگرچه این مسئله عمدتاً در موارد پیشرفته مشاهده می شود که سطح اکسیژن خون شروع به کاهش می کند.

بیماری مزمن کلیه: این هم از طریق عدم تعادل نمک در بدن و هم از طریق اثر احتمالی روی کلسیم و ویتامین D بر کل محیط بدن تأثیر می گذارد.  بیماری کلیه همچنین باعث ایجاد مواد سمی (سموم) در خون می شود زیرا عملکرد کلیه ضعیف این سموم را کندتر انجام می دهد.  این می تواند به ضعف واقعی عضلات و همچنین خستگی عضلات منجر شود.

کم خونی: این کمبود گلبول های قرمز است.  این بیماری دلایل زیادی دارد ، از جمله دوره های سنگین ، رژیم غذایی ضعیف ، ریزش خون ، بارداری ، شرایط ژنتیکی ، عفونت ها و سرطان ها.  این توانایی خون در انتقال اکسیژن به عضلات را کاهش می دهد ، بنابراین آنها راحت تر لاستیک می شوند.  کم خونی اغلب به آرامی خزش می کند ، به طوری که قبل از تشخیص این بیماری ، خستگی عضلانی و نفس نفس قابل توجهی ایجاد می شود.

دکتر متخصص ضعف عضلانی:

 

دکتر متخصص ضعف عضلانی و طب فیزیکی برنامه ی درمانی ای برای شما تنظیم خواهد کرد که مرور موجب برطرف شدن مشکل شما شود. این برنامه به گونه ای طراحی و تنظیم شده است تا از طریق روش های زیر تعادل و قدرت عضلات شما را باز گرداند.

قدرت بخشیدن به عضلات ضعیف با ورزش های که از تمرینات کششی بهره می برند : این تمرینات بر یک قسمت از بدن تمرکز می کنند تا عملکرد هر دو طرف مساوی و همانگ شود . درمان ضعف عضلانی تمرین دادن سمت مخالف بدن که دچار ضعف شده است .

تمرینات قدرتی در هسته ی بدن تا جایی که قدرت و انعطاف در سرتاسر بدن بهبود پیدا کند.

تمرینات کششی عضلات تنگ و گرفته که به خاطر استفاده بیش از حد از طرف دیگر بدن دچار گرفتگی و تنگی شده اند انجام تمرینات تکراری که موجب فعال شدن عصب عضلاتی می شوند که مدت هاست دچار ضعف شده اند.

انجام برخی متد های خاص ماساژدرمان های مبتنی بر کمپرس یخ و آب داغ که ممکن است برای تسکین دردهای ناشی از التهاب و ضعف عضلانی استفاده شوند.

با دنبال کردن دستورالعمل فیزیوتراپیست خود می توانید امیدوار باشید که احتمال عود مجدد این عارضه به شدت کاهش پیدا کند.

نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: