علت سوزش کمر در زنان، علت کمردرد ناگهانی در زنان، درد پایین کمر در زنان جوان
علت سوزش کمر در زنان، علت کمردرد ناگهانی در زنان، درد پایین کمر در زنان جوان
علت کمر درد در زنان ، علت سوزش کمر در زنان، علت درد در ناحیه گودی کمر زنان، علت درد رحم و کمر ، کمر درد قبل از پریود نشانه چیست، و درد پایین کمر در زنان، همگی مباحثی هستند که در ادامه بررسی خواهند شد. در برخی از مواقع زنان به دلیل شرایط خاصی که دارند ممکن است دچار درد کمر شوند و در سایر موارد این درد ممکن است علت دیگری داشته باشد و برای هر فردی رخ دهد.
عواملی مانند: بارداری، دیسک کمر، دیسمنوره، آندومتریوز، کشیدگی عضلات، درد سیاتیک، انحطاط دیسک، شکستگی مهره های کمر وغیره سبب ایجاد این عارضه در زنان خواهد شد. در صورتی که به درد کمر مبتلا هستید و روش های درمان و نوع مراقبت از آن را نمی دانید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شما را با علل درد کمر در زنان و نحوه تشخیص و درمان کمر درد آن آشنا کنیم.
دلایل اختصاصی ایجاد درد پایین کمر در زنان چیست؟
هر عارضه ای که در بدن شما اتفاق می افتد به دلیل خاصی پدیدار خواهد شد. درد کمر نیز یکی از مشکلاتی است که دلایل متعددی برای بروز آن وجود دارد. این دلایل را به صورت زیر توضیح خواهیم داد.
سندروم قبل از عادت ماهانه (PMS)
این سندروم که به PMS نیز نامیده می شود نوعی بیماری است که برخی از زنان قبل از پریود با آن درگیر هستند. این بیماری را با علائم جسمی و عاطفی متعددی می شناسند که در زیر به آنها اشاره می شود.
علائم جسمی:
- درد پایین کمر؛
- سردرد های شدید؛
- ایجاد خستگی و کسالت در بدن؛
- نفخ شکم.
علائم عاطفی:
- استرس و اضطراب شدید؛
- عدم تمرکز در کار؛
- اشتیاق به خوردن غذاهای متنوع؛
- بد خلقی؛
- نوسان در اخلاق.
این علائم قبل از پریود شروع می شوند و بعد از گذشت یک یا دو روز از زمان قاعدگی از بین خواهند رفت. بنابراین این نوع از درد کمر ماندگاری ندارد و خود به خود رفع خواهد شد.
اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD)
این اختلال نوع شدید تری از PMS است که علائم آن اختلالات بسیاری را در زندگی روزمره شما ایجاد خواهد کرد. ممکن است در صورت ایجاد این عارضه فعالیت های جسمی زنان تحت تاثیر قرار گیرد. با این حال ابتلا به PMDD بسیار کمتر از PMS است.
علائمی که بعد از این بیماری ایجاد می شود مشابه با علائم سندروم قبل از قاعدگی است با این تفاوت که در نوع شدیدتر و بدتر آن ایجاد خواهد شد. این سندروم یک هفته قبل از زمان پریود شروع می شود و در عرض یک یا دو روز اول این دوره از بین خواهد رفت. ابتلا به این سندروم ممکن است به صورت ارثی و ژنتیکی باشد.
ایجاد آندومتریوز در رحم
این عارضه سبب می شود تا بافت آندومتر که روی رحم قرار دارد، در خارج از رحم، تخمدان ها، لوله های رحمی و سایر بافت های دیگر موجود در لگن رشد کند. همچنین رشد این بافت ممکن است به خارج از رحم و در اطراف مجاری ادراری و روده نیز پیشروی داشته باشد. در این صورت به آن آندومتریوز گفته می شود. ایجاد این مشکل در رحم، درد پایین کمر در زنان را ایجاد خواهد کرد. جهت شناسایی این عارضه علائم زیر مشاهده می شود:
- درد بسیار در زمان برقراری رابطه جنسی؛
- ایجاد درد در کمر و لگن؛
- گرفتگی های شدید و دردناک در زمان قاعدگی؛
- ایجاد درد در روده هنگام ادرار در زمان قاعدگی؛
- ایجاد لکه بینی و خونریزی بین پریود؛
- نفخ و اسهال در دوران پریود.
حاملگی
یکی دیگر از عواملی که سبب ایجاد درد پایین کمر در زنان می شود حاملگی است. در این دوران به دلیل افزایش وزن بین ماه های پنجم تا هفتم ممکن است زنان به درد کمر مبتلا شوند. در صورتی که فرد قبل از بارداری، در ناحیه کمر دارای مشکلاتی باشد، این درد افزایش خواهد یافت.
اگر درد در این ناحیه زیاد باشد ممکن است به پاها نیز انتقال داده شود. در این دوران به دلیل تغییر در هورمون ها، رباط های بدن شل می شوند تا زایمان راحت تر صورت گیرد. به همین دلیل درد پایین کمر در این دوران طبیعی است.
دیسمنوره
دیسمنوره به قاعدگی دردناک گفته می شود که در بیشتر مواقع قابل درمان و کنترل است. در برخی از شرایط زیر ممکن است این بیماری شدیدتر شود.
- اگر دارای سن بیست سال هستید؛
- در صورتی که به سیگار اعتیاد دارید؛
- دارای خونریزی شدید در دوران پریود هستید؛
- اگر سابقه خانوادگی در دوره های پریود شدید و دردناک دارید؛
- دارای بیماری های آندومتریوز، فیبروم رحم و بیماری های التهابی لگن هستید.
درد پایین کمر در زنان مبتلا به این بیماری معمولا در شکم، کمر، لگن و پاها ایجاد می شود. خوشبختانه این نوع از درد ها دائمی نیستند و با گذشت 1 الی 3 روز از دوره پریود از بین می روند.
درد پایین کمر در زنان مبتلا به این بیماری معمولا در شکم، کمر، لگن و پاها ایجاد می شود. خوشبختانه این نوع از درد ها دائمی نیستند و با گذشت 1 الی 3 روز از دوره پریود از بین می روند.
چه دلایل دیگری سبب ایجاد درد پایین کمر در زنان می شود؟
دلایل دیگری نیز وجود دارد که مخصوص زنان نیست و هر فردی با هر جنسیتی ممکن است از این طریق به درد کمر مبتلا شود. در ادامه به این دلایل می پردازیم.
کشیدگی عضلات
این عارضه همان کشیدگی رباط است که به دلایل زیر اتفاق می افتد.
- خم شدن بیش از حد کمر؛
- حمل بارهای سنگین؛
- انجام حرکت ناگهانی در کمر؛
- کشیدن بیش از حد عضلات کمر.
فیلم درد عصب سیاتیک
عصب سیاتیک نقطه حساسی در بدن است که اگر بیش از حد فشرده شود آسیب می بیند و به صورت درد پایین کمر در زنان خود را نشان خواهد داد. این عصب در پایین ستون فقرات قرار دارد و مسیر عبور آن از پایین پاها است. عصب سیاتیک در صورت آسیب دیدن، درد سوزشی را در کمر ایجاد می کند که به سمت پایین پا کشیده خواهد شد. در برخی مواقع نیز سبب ایجاد ضعف و بی حسی در پا می شود.
دیسک فتق کمر
این دیسک در صورتی ایجاد می شود که به مهره های کمر فشار بیاید و دیسک بیرون زده شود. این فشار ایجاد شده روی عصب، منجر به درد پایین کمر در زنان می شود.
انحطاط دیسک
دیسک های ستون فقرات با افزایش سن انحطاط پیدا می کنند و این امر به تحلیل رفتن دیسک منجر خواهد شد. در برخی مواقع این عارضه سبب ایجاد درد پایین کمر می شود.
درمان های خانگی جهت درمان درد پایین کمر در زنان چیست؟
در صورتی که قصد تسکین درد کمر خود را در خانه دارید، از درمان های زیر استفاده کنید.
- پد های گرم کننده حرارتی؛
- استحمام با آب گرم؛
- استفاده از مسکن های OTC، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی؛
- ورزش؛
- کشش سبک؛
- استفاده از کیسه آب گرم؛
- قرار دادن بالش بین زانوها در زمان خواب؛
- استفاده از صندلی های مناسب در هنگام کار.
زمان مراجعه به پزشک چه موقع است؟
- عدم توانایی در نشستن و راه رفتن؛
- ایجاد درد پایین کمر در زنان با تب؛
- عدم کنترل روده یا مثانه در زمان ادرار؛
- کمر درد و شکم درد شدید؛
- در صورت داشتن علائم آندومتریوز؛
- ایجاد درد یا بی حسی در پاها؛
- در صورت خونریزی واژینال در دوران بارداری؛
- عدم بهبودی درد در مدت زمان یک هفته.
چه درمانی توسط پزشک جهت تسکین درد پایین کمر در زنان تجویز می شود؟
- استفاده از شل کننده های عضلانی؛
- تزریق کورتیزون؛
- داروهای کنترل کننده هورمونی؛
- داروهای ضد افسردگی؛
- جراحی در صورت ابتلا به آندومتر شدید؛
- جراحی ترمیم دیسک.
-
در نتیجه…
درد پایین کمر در زنان یکی از شایع ترین مشکلاتی است که دلایل آن متفاوت است. در برخی مواقع این درد ممکن است به صورت اختصاصی و مربوط به زنان باشد که در این صورت درمان های متفاوتی برای آن در نظر گرفته می شود. دلایلی مانند ابتلا به سندروم قاعدگی PMS و PMDD، حاملگی، ایجاد آندومتریوز در رحم و غیره سبب ایجاد درد در کمر زنان خواهد شد.
اما در برخی از موارد نیز دلایل اختصاصی وجود ندارد و درد کمر ناشی از کشیدگی عضلات، انحطاط دیسک کمر، درد سیاتیک و غیره است. بنابراین در صورت ادامه درد در ناحیه کمر بیش از یک هفته باید دکتر متخصص کمر درد خود را در جریان قرار داد.
مقالات مرتبط و مکمل زیر را مطالعه فرمایید:
نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی
* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: