مزایای ماساژ درمانی 2022
مزایای ماساژ درمانی 2022
امروزه در گیر و دار زندگی ماشینی و در ازدحام شلوغی مربوط به کار، نیاز است که ساعاتی را به خود اختصاص دهید و از مزایای ماساژ درمانی بهره مند شوید.
با توجه به اینکه ماساژ درمانی علمی است که می تواند به ریلکس کردن اندام های بدن بعد از فشار های یک روز خسته کننده بیانجامد. می تواند از طریق مختلف و با استفاده از عود معطر و یا شمع های روشن در یک محیط تاریک وکم نور انجام شود تا از این طریق ساعاتی را برای استراحت افراد ایجاد کند.
با این حال مزایای ماساژ درمانی بسیار بیشتر از استراحت روزانه است و به عنوان نوعی دارو درمانی نیز توسط پزشکان متخصص تجویز می شود. در واقع این درمان از زمان های بسیار قدیم وجود داشته و افراد متخصص در زمینه ماساژ از این طریق بیماری های بسیاری را درمان می کردند.
روش لمس کردن اندام ها با شیوه ای خاص به عنوان درمانی قدیمی همواره مورد استفاده قرار می گیرد و از لحاظ علمی مزایای ماساژ درمانی به اثبات رسیده است.
نمونه ای از فواید ماساژ درمانی برای از بین بردن استرس، تسکین درد های عضلانی، درمان بیماری ها و صدمات ناشی از ضربه به عضلات می تواند مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه به توضیح مزایای ماساژ درمانی می پردازیم.
ماساژ درمانی و تسکین درد های مزمن
برای از بین بردن درد های مزمن در بدن افراد ماساژ درمانی می تواند راه حلی بسیار مفید در نظر گرفته شود. از طریق ماساژ به طور طبیعی روند درد در بدن از بین می رود و زندگی افراد می تواند از این طریق بهتر شود.
از لحاظ علمی ماساژ سطح سروتونین بدن افراد را افزایش می دهد. این ماده برای از بین بردن درد تولید می شود. بنابراین با افزایش سروتونین ، درد کاهش پیدا می کند. سفتی عضلات، درد، صدمات جسمی در 35 درصد از افرادی که ماساژ درمانی برای آنان صورت می گیرد از بین می رود.
همچنین افرادی که به بیماری سندروم فیبرومیالژیا دچار هستند در اثر ماساژ درمانی اصولی علائم این بیماری در آنان کاهش پیدا می کند. این بیماری می تواند عوارضی همچون درد مزمن، سفتی مفاصل، احساس خستگی شدید، اختلالات خواب، سردرد های مزمن و گرفتگی عضلات را در افراد ایجاد کند.
طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است ماساژ درمانی می تواند ماده P در بدن را که مسئول فرستادن سیگنال ها و یا پیام های درد به کل بدن است، کاهش دهد و از این طریق به آرامش افراد کمک شایانی کند.
ماساژ درمانی و کاهش درد کمر
یکی دیگر از مزایای ماساژ درمانی را می توان، کاهش درد کمر دانست. طبق آزمایشات و پژوهش هایی که در انجمن پزشکی کانادا صورت گرفته است محققان بر این باورند که موثرترین و پرکاربردترین روش برای کاهش درد کمر استفاده از ماساژ درمانی است. به همین دلیل آنان استفاده از این درمان را به افرادی که با این مشکل روبرو هستند پیشنهاد می دهند.
درمان افسردگی یکی از مزایای ماساژ درمانی
امروزه به دلیل نوع زندگی افراد و کم بودن تحرک در آنان افسردگی می تواند یکی از بیماری های باشد که اکثر افراد با آن درگیر هستند. برای از بین بردن این عارضه روش های متفاوت درمانی پیشنهاد می شود.
اما همه این درمان ها ممکن است عوارضی را برای افراد ایجاد کنند. بنابراین ماساژ درمانی می تواند یکی از این روش هایی باشد که بدون هیچ گونه عوارضی می تواند خستگی روحی و فکری افراد را از بین ببرد. همچنین در کاهش استرس این افراد و بهبود دردهای مزمنی که در اثر افسردگی در بدن ایجاد می شود کمک کند.
دیابت و ماساژ درمانی
از آنجایی که مزایای ماساژ درمانی بر کسی پوشیده نیست یکی دیگر از این مزایا را می توان در درمان التهابات مربوط به دیابت دانست. این درمان برای افراد دیابتی سالیان سال است که به عنوان تسکین دهنده التهابات استفاده می شود و تاثیرات انسولین بر بدن را افزایش می دهد.
درد های مزمن آرتروز و درمان آن با ماساژ
ماساز درمانی با توجه به اینکه در کاهش درد های عضلانی تاثیر گذار است می تواند با فشارهای سبک بر روی مفاصل و حرکت های رفت و برگشتی بسیار کوتاه همراه با فشار های آهسته به کاهش درد در این نواحی بیانجامد.
در واقع جریان خون از طریق ماساژ درمانی در بدن افزایش پیدا می کند و این گردش خون می توانند سیستم های ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین علاوه بر کاهش درد به افزایش حرکات و انعطاف پذیری شما کمک شایانی کند. از این طریق می توانید به راحتی حرکت های ورزشی و یا پیاده روی های کوتاه مدت را انجام دهید.
کاهش درد های شانه و گردن از مزایای ماساژ درمانی
قرار گرفتن در پشت مانیتور و یا نشستن ها و یا ایستادن های طولانی مدت می تواند عضلات گردن و شانه را با مشکلات بسیاری روبرو کند. وضعیت سلامت شما در چنین حالتی می تواند بسیار آزار دهنده باشد و شما را با دردهای مزمن در این نواحی روبرو کند.
یکی از مزایای ماساژ درمانی را می توان در درمان دردهای عضلانی و تقویت بدن دانست. از طریق ماساژ عضلات شما از حالت انقباض و گرفتگی خارج می شود و با شل شدن عضلات بدن شما در حالت طبیعی و نرمال خود قرار خواهد گرفت.
کاهش سردرد با ماساژ درمانی
همانطور که گفته شد یکی از مزایای ماساژ درمانی که به طور قطع قابل مشاهده شدن است را می توان ایجاد آرامش و از بین بردن استرس دانست.
افرادی که از سردرد های مزمن رنج می برند ماساژ می تواند به آنها در ایجاد آرامش و از بین بردن گرفتگی عضلات ناحیه ای از سر که دچار حمله های میگرنی می شود کمک کند. همچنین فشارهای ناشی از این دردها و گردن درد عصبی را از بین ببرد. ماساژ در نواحی پیشانی، سر، شانه ها و به صورت تمرکزی ناراحتی های میگرن و سردرد را کاهش می دهد.
افزایش انعطاف پذیری با استفاده از ماساژ درمانی
با توجه به اینکه مزایای ماساژ درمانی در حد وسیعی است می توان به صورت خلاصه عنوان کرد که ماساژ می تواند سیستم بدن را تحریک کند، تا روغن های طبیعی بدن را افزایش دهد و از این طریق انعطاف پذیری را در بدن بالا ببرد.
انجام ماساژ بر روی اندام هایی نظیر ماهیچه ها، بافت های همبند، رباط ها و مفاصل، تاندون ها به افزایش انعطاف پذیری بدن می انجامد. همچنین آسیب های این نواحی را به حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و به عنوان یکی دیگر از مزایای ماساژ درمانی در نظر گرفته می شود.
افزایش عملکردهای ورزشی با ماساژ درمانی
در رابطه با مزایای ماساژ درمانی می توان گفت که نوعی از ماساژ درمانی وجود دارد که به ماساژ درمانی ورزشی معروف است. این نوع ماساژ برای تقویت کردن حرکات و عملکردهای ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع ورزشکاران با استفاده از ماساژ درمانی ورزشی می توانند عضلات ماهیچه های خود را قبل از تمرین گرم کنند و جریان خون را از این طریق در اندام های داخلی خود گسترش دهند.
بهبود گردش خون یکی از مزایای ماساژ درمانی
افزایش گردش خون و بهبود در عملکرد سیستم های داخلی بدن همچنین کاهش فشار خون می تواند از جمله مزایای ماساژ درمانی در نظر گرفته شود. گردش خون در بدن می تواند در عملکردهای سیستم قلب، کلیه، مغز و بسیاری از اندام های داخلی بدن تاثیر مثبتی را بر جای بگذارد.
در رابطه با مزایای ماساژ درمانی عناوین بسیاری وجود دارد که می تواند مطرح شود. با توجه به مطالب گفته شده می توانید تاثیر ماساژ را به عنوان درمانی برای انواع بیماری ها به راحتی مشاهده کنید.
Source: www.thriveglobal.com
نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی
* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: