× فرم رزرو نوبت لطفا فرم زیر را با دقت تکمیل نمایید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

درمان قطعی سیاتیک و دیسک کمر

در این مقاله می‌خوانید

درمان قطعی سیاتیک و دیسک کمر

اگر تاکنون به هنگام نشستن احساس درد در نواحی استخوانی دنبالچه خود داشته اید، نگران نباشید چرا که افراد بی شماری هستید که به این بیماری به نام کوکسیدینیا یا سیاتیک مبتلا شده اند. در واقع درد دنبالچه یک بیماری دردناکی است که گاهی اوقات فرد را در انجام کارهای روزانه ناتوان می کند. اگرچه درد دنبالچه یک بیماری آزاردهنده است که می تواند زندگی روزمره را مختل کند، اما این احساس درد در بیشتر بیماران در عرض چند هفته تا چند ماه قابل بهبود یافتن است. در این محتوا ما قصد داریم تا درارتباط با درمان سیاتیک برای همیشه آشنا کنیم و با درمان قطعی سیاتیک و دیسک کمر تا بدین طریق درد کمتری را تحمل کنید. تا انتها همراه کلینیک دکتر یزدانی باشید.

آناتومی دنبالچه بدن و درد سیاتیک

دنبالچه یک ساختار استخوانی در انتهای ستون فقرات است که پایین ترین قسمت ساکروم (استخوان خاجی) را تشکیل می دهد.  این استخوان خاجی شامل 3 تا 5 مهره است که با هم ترکیب شده و یک استخوان خاجی را تشکیل می دهند. اگرچه این دنبالچه, یک استخوان کوچکی را در برمی گرد, اما وظایف مهمی همچون حمایت و مراقبت از ستون فقرات، تاندون, رباط هایی که در امتداد مفصل ران، کمر و ناحیه لگن قرار دارند و.. را بر عهده دارند.

علت بروز درد سیاتیک در افراد چیست؟

دلایل زیادی را می توان برای بروز این عارضه بیان کرد که مهمترین آن ها عبارتند از:

  1. تکیه دادن به پشت در هنگام نشستن: این روش نشستن فشار بیشتری به دنبالچه وارد می کند.
  2. نشستن طولانی یا مکرر روی سطوح سخت، باریک یا ناراحت کننده
  3. آسیب های داخلی که معمولا در هنگام زایمان اتفاق می افتد، به خصوص زایمان های سخت یا استفاده از وسایل مختلف برای تسهیل زایمان.
  4. آرتریت یا فرسایش دیسک
  5. وضعیت نشستن نامناسب
  6. سفتی (کم حرکتی) یا شلی (هیپر تحرک) مفصل ساکروکوکسیژیال
  7. ارجاع درد به سایر قسمت های بدن
  8. عفونت، خار استخوان و توده: این موارد نادر هستند.

 علائم بیماری سیاتیک چیست؟

علائم درد دنبالچه یا سیاتیک عبارتند از:

  • احساس درد در دنبالچه یا عضلات اطراف آن
  • درد همراه با درد در قسمت پایین کمر
  • دردی که هنگام ایستادن از حالت نشسته بدتر می شود.
  • احساس درد که معمولاً با نشستن یا ایستادن طولانی مدت یا تکیه دادن به پشت در هنگام نشستن بدتر می شود.

درمان قطعی سیاتیک و دیسک کمر

درمان های خانگی مختلفی برای درد دنبالچه وجود دارد که اگر شما نیز از درد دنبالچه رنج می برید، می توانید از موارد زیر برای تسکین درد بهره ببرید:

درمان درد دنبالچه با فیزیوتراپی

در صورتی که به بیماری سیاتیک مبتلا هستید, می توانید از پزشکان فیزیوتراپیست کمک بگیرید. این پزشکان تاکنون بیماریان این قبیلی زیادی را درمان کرده اند و می تواند نتیجه خوبی برای شما به همراه داشته باشند.

درمان دستی با بافت نرم

درمان دستی بافت نرم بر روی عضلات و رباط های اطراف دنبالچه انجام می شود و از آنجایی که بافت نرم معمولاً علت ناهماهنگی دنبالچه افراد است، درمان دستی می تواند به تسکین درد کمک زیادی کند.

شوک خارج بدنی بی‌رویه درمانی

ویووتراپی همراه با شوک خارج بدنی در کاهش ناراحتی و آسیب های ناشی از کوکسیدیوز در مقایسه با استفاده از روش های فیزیکی, بسیار موثرتر و رضایت بخش تر است. به همین دلیل شوک فیزیکی به عنوان یک درمان جایگزین برای بیماران مبتلا به درد دنبالچه توصیه می شود.

ماساژ درمانی

اگر ماساژ در قسمت بالایی مقعد و انتهای دنبالچه فرد باشد, سبب تسکین درد در فرد خواهد شد. برای تعیین اینکه آیا تنش عضلانی علت درد دنبالچه است یا خیر، تمرینات آرام سازی عضلات کف لگن را می توان همزمان با بیوفیدبک انجام داد. لازم به ذکر است که این ماهیچه ها توسط شبکه ای از تاندون ها به دنبالچه متصل می شوند و با ماساژ می توانید درمان جدی برای آن به همراه داشته باشید.

تحریک الکتریکی عصب

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) با استفاده از محرک الکتریکی عصب یا دستگاه TENS درد را از طرق مختلف تسکین می دهد. دستگاه TENS جریان الکتریکی ملایمی را به بدن می رساند که سیگنال های درد ارسال شده از دنبالچه به مغز را قطع می کند. در واقع این تحریک الکتریکی عصب برای مدیریت درد ایده آل به حساب می آید اما اثر آن چند ساعت پس از درمان از بین می رود.

تزریق ماده استروئید

تزریق ماده بی حس کننده و استروئید در اطراف دنبالچه درد را تسکین می دهد، اگرچه پزشکان در مورد محل تزریق آن اختلاف نظر دارند اما تزریق بیهوشی و استروئید ممکن است برای بیمارانی که به درمان محافظه کارانه پاسخ خوبی نداده اند بسیار مفید باشد. تزریق این ماده با دستگاه فلوروسکوپی یا کنترل اولتراسوند انجام می شود تا پزشک بتواند مفصل ساکروکوکسیژیال و سر دنبالچه را دقیقا مورد هدف قرار دهد. در ضمن تزریق در بیماران مبتلا به عفونت سیستمیک یا عفونت پوستی در محل تزریق توصیه نمی شود.

تمرینات و حرکات کششی

پزشک فیزیوتراپ, تمرینات کششی ساده را به شما آموزش می دهد که با انجام این تمرینات می توانید بدون آسیب رساندن به خود، درد خود را کاهش دهید. حرکات خاصی همچون تمرینات تنفسی و حرکات لگنی می تواند از فشار روی دنبالچه جلوگیری کرده و به تسکین درد کمک می کند.

انجام این تمرینات ساده سبب می شود که درد دنبالچه را تا حد زیادی تسکین دهد اما از آنجایی که دنبالچه در انتهای ستون فقرات قرار دارد، این تمرینات برای کشش و تقویت عضلات این ناحیه بسیار مفید هستند

حرکت یوگای کودک

به صورت چهار دست و پا روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را کمی بیشتر از عرض لگن باز کنید. انگشتان پا را به سمت داخل بچرخانید تا زمانی که با هم برخورد کنند و سپس باسن خود را به عقب فشار دهید و همزمان زانوهای خود را خم کنید. هنگامی که به یک موقعیت راحت رسیدید، بازوهای خود را به سمت جلو دراز کنید و اجازه دهید سر خود را به سمت جلو در یک موقعیت راحت قرار دهید. این حرکت را سه بار تکرار کرده و بعد از گذشت چند روز متوجه بهبودی درد خود خواهید شد.

نتیجه گیری

از جمله بیماری رایجی که گاها بسیاری از افراد جامعه به آن درگیر می شوند, درد سیاتیک یا دنبالچه است که امروزه با توجه به پیشرفت دانش تکنولوژی, روش های زیادی برای درمان آن وجود دارد. یکی از این روش های درمان های خانگی و گیاهی است که در موارد بالا سعی کردیم به آن اشاره کنیم. اگر شدت و میزان درد سیاتیک در شما زیاد است, می توانید از کلینیک درمان دنبالچه یا سیاتیک دکتر یزدانی برای درمان بیماری خود بهره ببرید.

 

نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: