روماتیسم و آزمایش روماتیسم مفصلی: علائم و علت
روماتیسم و آزمایش روماتیسم مفصلی: علائم و علت
روماتسیم چیست
روماتیسم و آزمایش روماتیسم مفصلی: آرتریت روماتوئید یا روماتسیم مفصلی نوعی التهاب مفاصل است و باعث التهاب غشای داخلی (سینوویوم) و / یا سایر ارگان های داخلی می شود. خط مفصل ضخیم تر می شود و ممکن است باعث حرارت در مفصل ، تورم و درد شود. آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است که سال ها ادامه دارد. روی بسیاری از مفاصل مختلف بدن تأثیر می گذارد. به غضروف ، استخوان و ساختارهای مفاصل آسیب می رساند.
علت آرتریت روماتوئید هنوز مشخص نیست و بیماری در افراد مختلف متفاوت است. این می تواند بر همه، از جمله کودکان و افراد مسن تأثیر بگذارد. با این حال ، این بیماری معمولاً در سنین جوانی و میانسالی آغاز می شود. در بین بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، نسبت زنان به مردان 1/3 است. 3/2 از بیماران زن هستند. این بیماری در همه نژادها و در هر نقطه از جهان دیده می شود.
علت روماتیسم مفصلی:
هنگامی که سیستم ایمنی بدن به درستی کار می کند ، سیستم دفاعی بدن در برابر باکتری ها ، ویروس ها و سایر سلول های خارجی می جنگد. در آرتریت روماتوئید ، سیستم ایمنی بدن به درستی کار نمی کند و بدن به مفاصل خود و اعضای دیگر حمله می کند. در آرتریت روماتوئید ، سلول های التهابی (گلبول های سفید ) از خون به بافت مفصل منتقل می شوند و به مفاصل حمله می کنند. مایع مفصل افزایش می یابد و تورم در مفصل ایجاد می شود.
آیا عفونت ها می توانند باعث آرتریت روماتوئید شوند؟
بسیاری از دانشمندان و متخصصان معتقدند که آرتریت روماتوئید در اثر عفونت ایجاد می شود. اما در حال حاضر ، هیچ مدرکی وجود ندارد. آرتریت روماتوئید مسری نیست. یک عفونت قبلی ممکن است منجر به بروز روماتیسم مفصلی شود.
نقش ژن ها:
آرتریت روماتوئید از والدین به کودکان منتقل نمی شود. در عوض، ژن هایی که مستعد توسعه آرتریت روماتوئید هستند می توانند به کودکان منتقل شوند. کودکان مستعد ابتلا به روماتیسم مفصلی هستند.
روماتیسم مفصلی چگونه با سایر انواع روماتیسم متمایز می شود؟
یک روش مهم برای تشخیص ورم مفاصل از سایر اشکال ورم مفاصل ، ویژگی مفصل درگیری است. به عنوان مثال ، آرتریت روماتوئید روی مچ و بسیاری از مفاصل کوچک دست ها تأثیر می گذارد. معمولاً روی مفاصل نزدیک ناخن تأثیر نمی گذارد. استئوآرتریت بر خلاف کلسیفیکاسیون ، مفاصل دست نزدیک به ناخن را درگیر می کند. سایر مفاصل که درگیر آرتریت روماتوئید هستند آرنج ها ، شانه ،گردن، چانه ، باسن ، زانوها ، مچ پا و انگشتان پا است. در آرتریت روماتوئید یا آرتروز گردن، مفاصل ستون فقرات معمولاً درگیر نمی شوند.
در فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید ، مفاصل معمولاً متقارن هستند ،(مثل هر دو زانو یا هر دو مچ). به عبارت دیگر ، اگر مفاصل انگشت دست راست متورم شود ، مفاصل انگشت دست چپ نیز متورم خواهد شد. محل مفاصل تورم و برخی از آزمایش خون نقش اساسی در تمایز روماتیسم مفصلی از سایر بیمارهای روماتیسمی دارد.
تشخیص و آزمایش روماتیسم مفصلی:
برای تشخیص و آزمایش روماتیسم مفصلی ، متخصص به سابقه شما گوش می دهد و شما را معاینه می کند. متخصص به دنبال تورم مفاصل شما ، افزایش حرارت ، محدودیت حرکت و سایر علائم آرتریت روماتوئید خواهد بود. متخصص همچنین از شما سؤال خواهد کرد که آیا علائم بیماری روماتیسم مفصلی ، مانند خستگی ، بی حسی ، سفتی صبحگاهی (محدودیت حرکتی هنگام بیدار شدن ، احساس گرفتگی) دارید. ویژگی های مفاصل درگیر برای تمایز روماتیسم مفصلی از سایر بیماری های روماتیسمی ضروری است.
متخصص معالج آزمایش خون و اشعه ایکس خاص را نیز انجام می دهد. مثبت بودن فاکتور روماتوئید از روماتیسم مفصلی حمایت می کند. فاکتور روماتوئید یک آزمایش روماتیسم است. با این حال ، مثبت بودن آزمایش فاکتور روماتوئید در بیمار بدون شکایت مفاصل به معنای ابتلا به بیماری نیست ، بنابراین آزمایش فاکتور روماتوئید به تنهایی نمی تواند روماتیسم را تشخیص دهد. تست های رسوب گذاری (ESR) و CRP نیز برای نظارت بر شدت بیماری ، حرارت و پیگیری بیماری انجام می شود. این آزمایشات در صورت وجود التهاب در بدن افزایش می یابد. در پیگیری التهاب مرتبط با بیماری بسیار مفید هستند و در تنظیم درمان بسیار مفید هستند.
بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ممکن است به علت طولانی شدن بیماری مزمن و استفاده مداوم از داروهای درد ، دچار کم خونی ، اختلال در عملکرد کلیه و کبد شوند. متخصص شما این آزمایشات خون را در فواصل منظم دنبال می کند و در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام می دهد. در روزهایی که متخصص به شما توصیه کرده است به معاینات منظم خود بروید ، از داروهایی که متخصص به شما توصیه می کند بدون قطع استفاده کنید و در صورت بروز شکایت فوراً با متخصص خود مشورت کنید.
هیچ آزمایشی برای تشخیص روماتیسم مفصلی یا تشخیص قطعی وجود ندارد. اشعه ایکس در مراحل اولیه آرتریت روماتوئید کاملاً طبیعی است. با پیشرفت بیماری ، آسیب مفاصل در فیلم های اشعه ایکس ظاهر می شود. این صدمات دیده شده در مفاصل در فیلم های اشعه ایکس در تعیین تشخیص قطعی و تأیید تشخیص بسیار مفید است.
علائم روماتیسم چیست؟
علائم روماتیسم در افراد مختلف متفاوت است. التهاب مفاصل معمولاً در هر فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی دائمی است. اگر با موفقیت درمان نشود ، بیماری روز به روز پیشرفت می کند و ممکن است باعث ناتوانی دائمی شود.
اگر از روماتیسم رنج می برید ، حرارت ، تورم ، حساسیت ، درد و محدودیت حرکت یعنی ورم مفصل را تجربه خواهید کرد. این علائم ورم مفاصل در اثر التهاب غشای مفصل (سینوویوم) ایجاد می شود. سلول های التهابی که وارد غشای مفصل سیستم ایمنی بدن می شوند التهاب را حفظ کرده و باعث آسیب بافتی می شوند. اگر این التهاب باقی بماند یا درمان نشود ، می تواند باعث آسیب دائمی غضروف ، استخوان ، تاندون و رباط ها شود. این اغلب باعث ناتوانی مفاصل می شود.
بعضی اوقات بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ممکن است در ریه و قلب دچار التهاب شوند. خشکی چشم و خشکی دهان نیز ممکن است به دلیل التهاب در غدد اشک و بزاقی ایجاد شود. به ندرت ممکن است التهاب دیواره عروقی (واسکولیت روماتوئید) ایجاد شود و باعث التهاب در پوست ، اعصاب و اندام های دیگر شود.
درمان آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی متشکل از ترکیبی از روش های درمان است که برای اطلاع دقیق از آن ها می توانید با کلیک بر روی لینک مربوطه مقاله مورد نظر را مطالعه فرمایید.
مقالات مرتبط و مکمل زیر را مطالعه کنید:
Source: www.medicalpark.com
نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی
* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: