× فرم رزرو نوبت لطفا فرم زیر را با دقت تکمیل نمایید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

علت درد پشت کمر سمت راست بالا: سوزش پهلو و گرفتگی وسط کمر

در این مقاله می‌خوانید

درد پشت کمر سمت راست بالا (قسمت فوقانی) می تواند از خفیف تا بسیار شدید و ناتوان کننده باشد. علت درد پشت کمر سمت راست بالا، درد پهلو، سوزش وسط و بالای کمر سمت راست و چپ، گرفتگی پایین کمر نشانه بروز مشکل در ناحیه بالای کمر شماست. درد قسمت فوقانی کمر می تواند حرکات شما را محدود کند و انجام کارهای روزانه را دشوار نماید. سندروم متقاطع فوقانی یکی از بیماری هایی است که می تواند این علت این درد باشد.

یک چهارم سمت راست فوقانی کمر شما از پایه گردن شروع می شود و در سمت راست قفسه دنده ادامه می یابد. این ناحیه از بدن شامل قسمت بالای ستون فقرات قفسه سینه است که به قسمت کوچکی از کمر شما منتهی می شود. در ادامه به بررسی علت انواع کمر درد در قسمت بالای کمر و همچنین روش های درمان کمر درد در خانه خواهیم پرداخت.

علت کمردرد سمت راست:

درد در سمت راست قسمت فوقانی کمر غالباً در اثر مشکلات ستون فقرات ایجاد می شود، از جمله:

مهره ها

این استخوان های کوچک ستون فقرات شما را تشکیل می دهند و به قفسه دنده شما وصل می شوند.

دیسک های ستون فقرات

دیسک ها بین مهره ها قرار دارند. دیسک ها دارای بافت داخلی اسفنجی و بیرونی سخت هستند. دیسک کمر شما طوری طراحی شده است که هنگام راه رفتن، دویدن یا پرش، شوک را به خود جذب می کند.

عضلات، رباط ها و تاندون ها

اینها نوارهایی از بافت پیوندی فیبری هستند که ستون فقرات را در جای خود نگه می دارند.

اعصاب

اعصاب دسته هایی از الیاف هستند که ارتباط بین مغز، نخاع، عضلات و اندام های داخلی را تسهیل می کنند.

گاهی اوقات، درد در این ناحیه از بدن می تواند ناشی از شرایط جدی و بالقوه کشنده باشد، مانند عفونت ستون فقرات، سرطان ریه، آمبولی ریوی یا کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا).

دلایل درد پشت کمر سمت راست

کمردرد در سمت راست قسمت فوقانی می تواند مزمن و یا کمر درد حاد باشد. همچنین نوع دردی که احساس می کنید می تواند از درد شدید و تیز تا خفیف متغیر باشد. کمر درد در سمت راست قسمت فوقانی کمر در اثر طیف وسیعی از شرایط ایجاد می شود. نوع دردی است که احساس می کنید، تعیین کننده علت و انواع کمردرد و همچنین بهترین درمان برای آن است.

استفاده بیش از حد، فشار عضلانی یا آسیب دیدگی

فشار عضلانی پیچ و تاب یا پارگی عضله یا تاندون است. گسترش بیش از حد یا حرکات مکرر که درگیر فعالیت هایی مانند پارو کردن برف، قوز کردن در مقابل کامپیوتر و یا بعضی از ورزش ها، دلایلی هستند که می تواند منجر به فشار عضلانی شود.

پیچ خوردگی ناگهانی یا بلند کردن اجسام سنگین نیز می تواند باعث این وضعیت شود. افتادن، تصادف اتومبیل یا هر نوع ضربه ناگهانی باعث آسیب دیدگی خفیف تا شدید کمر می شود.

آسیب های خفیف می تواند به شکل فشار عضلانی، گرفتگی عضلانی و اسپاسم باشد. گرفتگی به کشیدگی یا پارگی رباط اشاره دارد. اسپاسم انقباض ناگهانی در عضله است. علائم دیگر عبارتند از:

کاهش دامنه حرکت در بازو یا شانه

افزایش درد با حرکت شانه، بازو یا کمر

 

فشار بر روی اعصاب نخاعی

فتق دیسک می تواند در اثر بلند کردن اجسام سنگین یا آسیب دیدگی ایجاد شود. به این حالت لغزش دیسک یا پارگی دیسک کمر نیز گفته می شود. با پاره شدن دیسک های کمر ممکن است روی اعصاب نخاعی فشار وارد شود.

فتق دیسک زمانی ایجاد می شود که مایع نرم داخل دیسک از طریق پارگی پوشش بیرونی دچار بیرون زدگی شود و به بیرون راه پیدا کند. فتق دیسک ها شایع ترین علت درد در قسمت تحتانی کمر هستند اما می توانند در گردن نیز ایجاد شوند و باعث ایجاد درد در قسمت فوقانی کمر شوند. فتق دیسک در افرادی که اضافه وزن دارند یا در افراد مسن با احتمال بیشتری دیده می شود.

علائم فتق دیسک کمر:

  1. درد بازو یا شانه که ممکن است با سرفه یا عطسه بدتر شود
  2. احساس سوزن سوزن شدن
  3. بی حسی
  4. ضعف عضلات در بازو یا شانه

 

شکستگی مهره کمر

شکستگی های مهره ای که همچنین به اصطلاح شکستگی نخاعی و شکستگی مهره کمر نیز نامیده می شوند، ممکن است در اثر ضربه ناشی از افتادن، حوادث ورزشی، تصادف اتومبیل یا آسیب های دیگر ایجاد شود.

شکستگی های مهره ای باعث شکسته شدن استخوان های ستون فقرات و احتمالاً قطعه قطعه شدن آن ها شده و در نتیجه باعث سوراخ شدن یا فشرده شدن نخاع یا اعصاب می شود. شکستگی های مهره ای می توانند از خفیف تا فاجعه انگیز باشند.

علاوه بر کمردرد، علائم شما با توجه به شدت آسیب بروز خواهند کرد. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  1. گردن درد
  2. اسپاسم عضلانی
  3. ضعف
  4. احساس سوزن سوزن شدن
  5. مشکل در حرکت دادن بازو یا بازوها
  6. فلج

پوکی استخوان

پوکی استخوان نوعی بیماری استخوانی است که خطر شکستگی را افزایش می دهد. افراد مبتلا به پوکی استخوان معمولاً تا زمانی که دچار شکستگی فشاری در مهره های ستون فقرات نشوند، نمی دانند که دچار پوکی استخوان شده اند.

علائم پوکی استخوان شامل موارد زیر است:

شروع ناگهانی درد کمر

افزایش درد هنگام ایستادن یا راه رفتن

کاهش قد

پس روی لثه ها

ضعیف شدن قدرت چنگ زدن

ناخن های شکننده

آرتروز کمر

استئوآرتریت (OA) یا آرتروز بر روی مفاصل بدن تأثیر می گذارد. بیشتر مهره های ستون فقرات به مفاصل فاست متصل می شوند و این قسمت از بدن مستعد ابتلا به آرتروز است.

آرتروز می تواند باعث کمردرد در سمت راست قسمت فوقانی بدن یا درد در هر نقطه ای در امتداد ستون فقرات شود. گاهی این حالت با اسکولیوز همراه است. علائم دیگر آرتروز عبارتند از:

گسترش درد به گردن، بازوها یا شانه ها

ضعف

بی حسی

گرفتگی عضلات

سفتی

فیلم آرتروز :

4 روش برای درمان خانگی کمر درد سمت راست:

بیشتر ما در مقطعی از زندگی دچار کمردرد می شویم. ممکن است به دلیل آسیب دیدگی مربوط به ورزش ، تصادف یا بیماری مادرزادی مانند اسکولیوز باشد. اما بیشتر اوقات ، در ناحیه کمر یا کمر در طول زندگی روزمره ایجاد می شود. فعالیت های تکراری در محل کار یا خانه ، مانند نشستن کنار کامپیوتر یا بلند کردن و حمل ، ممکن است باعث ایجاد تنش و گرفتگی عضلانی شود که منجر به کمردرد شود. یک راه حل برای جلوگیری از کمر درد ، بهبود وضعیت بدن است.

علاوه بر بهبود وضعیت بدن ، آمادگی جسمانی عمومی و وزن سالم نیز مهم است. اما عمل ساده و شگفت آور توجه به بهبود وضعیت بدن می تواند تا حد زیادی کمک کند.

اصول ایستادن درست

وضعیت ایستادن مناسب به گونه ای است که بدن را هنگام ایستادن ، نشستن یا انجام کارهایی مانند بلند کردن ، خم شدن ، بالا نگه دارید. اگر وضعیت بدن شما خوب باشد ، استخوان های ستون فقرات – مهره ها – به درستی تراز می شوند.

با چند تمرین آسان می توانید وضعیت بدن خود را بهبود ببخشید و کمر درد خود را کم کنید.

  • تصویرسازی. به این فکر کنید که یک خط مستقیم از سقف به زمین از بدن شما عبور می کند (گوش ها ، شانه ها ، باسن ، زانوها و مچ پا باید یکنواخت باشند و به صورت عمودی بچرخند). حال تصور کنید که یک طناب محکم به بالای سر شما را به سمت بالا می کشد و باعث می شود قد بلندتر شوید. سعی کنید سطح لگن خود را حفظ کنید – اجازه ندهید قسمت تحتانی کمر تاب بخورد – و در مقابل اصرار برای ایستادن روی نوک انگشتان مقاومت کنید. در عوض ، به فکر کشیدن سر به سمت سقف ، افزایش فضای بین قفسه دنده و لگن خود باشید. از خود بعنوان یک بالرین یا اسکیت باز یخ به جای سربازی که مورد توجه است ، تصویر کنید.
  • فشار تیغه شانه. در حالی که دستان خود را روی ران قرار داده اید ، صاف روی صندلی بنشینید. شانه ها را پایین و سطح چانه را حفظ کنید. شانه های خود را به آرامی به عقب بکشید و تیغه های شانه خود را به هم فشار دهید. برای شمارش پنج نگه دارید ؛ آروم باش. این کار را سه یا چهار بار تکرار کنید.
  • کشش بالاتنه. دستان خود را به سمت گوشه ای بایستید ، دست ها را صاف در برابر دیوارها قرار دهید ، آرنج ها را در ارتفاع شانه قرار دهید. یک پا را جلوتر از دیگری قرار دهید. زانوی رو به جلو را خم کنید ، در حالی که بدن را به سمت گوشه متمایل می کنید ، نفس خود را بیرون دهید. پشت خود را صاف و سینه و سر خود را بالا نگه دارید. شما باید کشش خوبی را روی سینه خود احساس کنید. این وضعیت را برای 30-20 ثانیه حفظ کنید. آروم باش.
  • کشش بازو از روی سینه. بازوی راست خود را تا سطح شانه مقابل خود بالا آورده و بازو را از آرنج خم کنید ، بازو را موازی زمین نگه دارید. آرنج راست را با دست چپ بگیرید و آن را به آرامی از روی سینه خود بکشید تا در قسمت بازو و شانه در سمت راست احساس کشیدگی کنید. 20 ثانیه نگه دارید هر دو دست را شل کنید. این کار را به سمت دیگر تکرار کنید. سه بار در هر طرف تکرار کنید.

این تمرینات تصویر سازی و ایستادن را در طول روز تمرین کنید. ممکن است سعی کنید محرک خوبی برای یادآوری به شما کمک کند ، مانند انجام یک یا چند مورد از آنها هنگام برخاستن از میز کار ، یا درست قبل از تعطیلات برنامه ریزی شده و ناهار. به زودی به یک عادت تبدیل می شود.

 

مقالات مکمل و مرتبط زیر را مطالعه نمایید:

درمان درد استخوان دنبالچه

سر خوردگی مهره کمر

 

نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: