گردن درد شدید و حاد: علائم، راه درمان گردن درد، علت درد گردن

 

گردن درد یکی از شایع ترین شکایات بیماران است. درمان گردن درد و علت گردن درد چیست؟ علل و نشانه های درد مهره گردن و ستون فقرات چیست؟ برای درمان درد گردن و شانه چی خوبه؟ چرا گردنم درد میکنه و برای گردن درد به چه متخصصی مراجعه کنیم؟ روش های متعدد درمان فوری گردن درد وجود دارد که با توجه به علائم، دلایل و علت درد گردن بعد از تشخیص انواع گردن درد از جمله گردن درد حاد (شدید)، گردن درد مزمن، سردرد گردنی، دیسک گردن و غیره انتخاب می شود. همچنین از انواع گردن درد می توان به گردن درد حاد (شدید)، گردن درد مزمن، سردرد گردنی، دیسک گردن و غیره اشاره کرد.

محیط کار باعث دیسک گردن می شود. عضلات گردن شما ممکن است هنگامی که با حالت غیر صحیح پشت کامپیوتر نشسته اید یا روی میز کار خود خم شده اید ، دچار گرفتگی یاکشیدگی شوند. ابتلا به آرتروز گردن نیز از دلایل شایع درد گردن است. در موارد کمی گردن درد به مشکلات جدی تری از جمله دیسک گردن مربوط می شود. در صورتی که درد از ناحیه ی دیسک بود باید برای درمان دیسک گردن و درمان گردن درد ناشی از آن به پزشک مراجعه نمایید. گاهی ممکن است عوارض گردن درد را به همراه داشته باشید. در مواردی نیز گردن درد و عفونت می توانند علت و معلول یکدیگر باشند که در ادامه توضیح می دهیم.

در صورتی که گردن درد شما با علائم دیگری مانند بی حسی یا ضعف در دست ها و بازو ها یا احساس درد شدید و تیرکشنده در شانه و بازو همراه است لازم است فورا برای رفع گردن درد خود به پزشک مراجعه کنید. در ادامه مقاله با انواع ورزش گردن درد، قرص گردن درد، پماد برای گردن درد آشنا خواهید شد.

درمان گردن درد عصبی و استرس

 

گردن درد عصبی یا استرس و درد گردن ارتباط نزدیکی باهم دارند. برای این که بدانید گردن درد عصبی را چگونه درمان کنیم مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

 

فیلم آموزش گردن درد و حواس پرتی:

 

فیلم گردن درد، درخواست تعداد زیادی از مراجعین ما بوده است و از این رو دکتر یزدانی و همکاران وی در کلینیک تخصصی آسود، فیلم آموزشی زیر را برای خود آگاهی هر چه بیشتر شما عزیزان آماده نمودند که توجه شما را به آن جلب می کنیم:

گردن درد در چه کسانی بیشتر رخ می دهد؟

 

گردن درد بسیار شایع است. این بیماری تقریباً از هر سه نفر حداقل یکبار در سال رخ می دهد. این بیماری در زنان بیشتر از مردان شایع است و احتمال ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.

گردن درد چه حسی دارد؟

برخی افراد این درد را چنین توصیف می کنند:

  • یک درد مداوم
  • دردی شبیه درد چاقو یا سوزش.
  • افزایش حساسیت به فشار خفیف وارد بر گردن.
  • گردن درد به علاوه سردرد و بی حسی یا سوزن سوزن شدن در یک یا هر دو بازو.
  • افزایش تنش و سفت شدن عضلات گردن.

علائم گردن درد و نشانه ها و چیست


علائم گردن درد بسته به علت آن در هر فرد متفاوت است که برخی از آن ها عبارتند از:

  • شدید شدن درد گردن بعد از ثابت نگه داشتن گردن در یک حالت برای مدت طولانی( مانند رانندگی یا کار با کامپیوتر)
  • خشکی و گرفتگی گردن
  • کاهش دامنه حرکتی گردن
  • سر درد

همچنین در مواردی نادر، گردن درد می توان علائم و نشانه های دیگری داشته باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. علائمی مانند گردن درد و فشار خون بالا و گردن درد و تنگی نفس.

 

گردن درد چه علائمی دارد؟

گردن درد چه علائمی دارد؟ این یکی از شایع ترین سوالاتی است که بیماران مبتلا به گردن درد به دنبال پاسخ آن می باشند. در بالا به چهار مورد از شایع ترین علائم گردن درد اشاره کردیم. اما در مواردی نادر که شیوع کمتری در بین بیماران دارد، افراد علائمی همچون موارد زیر را گزارش می دهند:

  • تب و لرز ناشی از آن
  • تهوع و استفراغ
  • مشکلات عصبی
  • فلج
  • فشار آمدن به اعصاب چشم هنگام مشاهده نور

چه زمان به دکتر گردن درد مراجعه کنم؟


در صورتی که با انجام درمان های خانگی و استراحت درد گردن بهبود نیافت لازم است به پزشک مراجعه کنید. در نظر داشته باشید که اگر گردن درد شدید است و خصوصا اگر درد ناشی از حادثه و وارد شدن ضربه به گردن( مانند تصادفات و افتادن از ارتفاع) است باید فورا به دکتر متخصص گردن درد مراجعه کنید. به طور کلی در صورتی که یکی از شرایط زیر را دارید لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • گردن درد شدید است
  • برای چند روز است که ادامه دارد و بهبود نیافته
  • به دست ها و بازو ها نیز منتشر می شود
  • با سر درد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و ضعف دست ها همراه است.

علت گردن درد و دلایل گردن درد


علت گردن درد چیست؟

علت گردن درد چیست؟ یکی از سوالات پر تکرار خیلی از افراد این است! گردن یکی از اعضای منعطف بدن است که دامنه حرکتی وسیعی دارد و وزن سر را نیز تحمل می کند بنابراین این عضو در معرض آسیب ها و بیماری های زیادی قرار دارد که موجب درد می شوند و از جمله علت های مهم و شایع و دلایل گردن درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

کشیدگی عضلات گردن : 

علت گردن درد چیست؟ یکی از سوالات پر تکرار خیلی از افراد این است! گردن یکی از اعضای منعطف بدن است که دامنه حرکتی وسیعی دارد و وزن سر را نیز تحمل می کند بنابراین این عضو در معرض آسیب ها و بیماری های زیادی قرار دارد که موجب درد می شوند و از جمله علت های مهم و شایع و دلایل گردن درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده بیش از حد از گردن در حرکات تکراری و مداوم، مانند اینکه ساعت ها جلوی کامپیوتر خود خم شده باشید، علت گردن درد است. مطالعه در رختخواب نیز می تواند باعث کشیدگی عضلات گردن و دیسک گردن شده و از دلایل گردن درد باشد.

 

تحلیل رفتن و فرسایش مفاصل گردن :

 

دقیقا مانند سایر مفاصل در بدن ، مفاصل گردن نیز با بالا رفتن سن کم کم فرسایش می یابند . آرتروز مفاصل باعث می شود که غضروف بین مفصلی تحلیل برود. سپس بدن شروع به تشکیل زائده های استخوانی در اطراف مهره ها می کند که این زوائد استخوانی حرکت مفصل را تحت تاثیر قرار می دهند و می تواند علت گردن درد شوند.

فشار به ریشه های عصبی موجود در گردن:

بیرون زدگی دیسک یا تشکیل خارهای استخوانی در اطراف مهره های گردنی می تواند باعث فشار به شاخه های عصبی در گردن شده و از دلایل درد گردن و علت گردن درد باشد.

 

دیسک گردن و گردن درد

 

برای تشخیص پارگی یا بیرون زدگی دیسک گردن، پزشک ابتدا یک تاریخچه پزشکی می گیرد تا بفهمد علائم شما از چه زمانی شروع شده اند، چقدر شدید هستند و چه چیزی باعث بهتر یا بدتر شدن آنها می شود. اگر تحت تأثیر قرار گرفته اید، احتمالاً تحت معاینه عصبی قرار می گیرید تا قدرت، رفلکس ها و احساسات دست ها و بازوهای خود را آزمایش کنید.

آزمایش‌های تصویربرداری، مانند اشعه ایکس، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) و اسکن‌های سی تی اسکن، می‌توانند به پزشک کمک کنند تا ستون فقرات شما را تجسم کند تا منبع گردن درد شما را مشخص کرده تا روش مناسبی برای درمان دیسک گردن اتخاذ کند.

یرای درمان خانگی دیسک گردن، مقاله درمان دیسک گردن در منزل را مطالعه فرمایید.

 

درمان دیسک گردن و گردن درد ناشی از آن

 

درمان دیسک گردن به گونه ایست که اگر بیماری دژنراتیو دیسک یا فتق دیسک گردن دارید، این احتمال وجود دارد که بتوانید بدون جراحی آن را درمان کنید.

بهترین مسکن برای درد دیسک گردن

خط اول در درمان بیماری دیسک گردن، مسکن ها از جمله استامینوفن (تیلنول) و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن (موترین، ادویل) و ناپروکسن (آلوئه) هستند. این داروها می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. اگر داروهای بدون نسخه مؤثر نباشند، پزشک ممکن است استروئیدها یا مواد مخدر را تجویز کند.

فیزیوتراپی دیسک گردن چگونه است

فیزیوتراپی یکی دیگر از درمان های بیماری دیسک گردن است. درمانگر ممکن است از کشش دهانه رحم برای کاهش درد و سفتی شما استفاده کند یا به آرامی عضلات و مفاصل شما را مدیریت کند. فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند به شما کمک کنند دامنه حرکتی خود را افزایش دهید و تمرینات و وضعیت های مناسب را برای تسکین گردن درد به شما نشان دهند.

جراحی دیسک گردن

گردن درد شما باید با این درمان های محافظه کارانه بهبود یابد. اگر شما نیز بی حسی یا ضعف قابل توجهی را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. شما و پزشکتان باید مرحله بعدی درمان را در نظر بگیرید. جراحی دیسک گردن یک گزینه درمانی است و تصمیم گیری در مورد اینکه آیا به آن نیاز دارید اغلب یک فرآیند ذهنی است. برای آشنایی با روش جراحی بسته دیسک گردن ، مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

ک. دانیل ریو، MD، MD، پروفسور جراحی ارتوپدی، استاد جراحی مغز و اعصاب و مدیر موسسه ارتوپدی ستون فقرات در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن می‌گوید: «برخی افراد می‌توانند درد و بی‌حسی بیشتری را نسبت به دیگران تحمل کنند». “در سنت لوئیس، من سعی می کنم حداقل شش هفته [قبل از جراحی] منتظر بیمارانی باشم که درد دارند، زیرا اکثریت قریب به اتفاق بیماران ظرف شش هفته بهبود می یابند.

جراحی دیسک گردن برای بیماری دژنراتیو دیسک دیسککتومی نامیده می شود. در طی این روش، جراح دیسک آسیب دیده را برمی دارد. دیسککتومی اغلب با جایگزینی دیسک مصنوعی انجام می شود که در آن یک دیسک فلزی به جای دیسک برداشته شده قرار می گیرد. دیسککتومی را می توان پس از جوش خوردن دهانه رحم نیز انجام داد، جایی که یک قطعه کوچک استخوان در فضای بین ستون ها قرار می گیرد. هنگامی که استخوان بهبود می یابد، با ستون فقرات فوقانی و تحتانی بهبود می یابد.

 

فیلم دیسک گردن

گردن درد و عفونت

 

یکی از شایع ترین علل گلودرد و گردن درد، عفونت باکتریایی یا ویروسی گردن است. این می تواند در لوزه ها، مری یا نای باشد و عفونت به تورم دردناک در گردن و گلو کمک می کند. شایع ترین عفونت ها عبارتند از: سرماخوردگی یا آنفولانزا، التهاب لوزه، گلودرد استرپتوکوکی و مونونوکلئوز.

هنگامی که عفونت دارید، بدن پاسخ ایمنی طبیعی خود را آغاز می کند و به غدد لنفاوی سیگنال می دهد تا گلبول های سفید بیشتری تولید کنند تا با عفونت مبارزه کنند. غدد لنفاوی نیز ذرات مضر را فیلتر و جمع آوری می کنند.

تمام این افزایش فعالیت و جریان خون منجر به تورم غدد لنفاوی می شود. محل های تورم به گلو فشار می آورند و می توانند باعث درد گردن شوند. هنگامی که عفونت به خودی خود یا با مصرف آنتی بیوتیک برطرف شد، گلودرد و گردن درد از بین می رود و غدد لنفاوی به حالت عادی باز می گردند.

همچنین درد گردن می توان ناشی از مننژیت باشد که می توانید آن را در مقاله درد گردن، دری طاقت فرسا مطالعه نمایید.

 

درد پشت گردن

 

درد پشت گردن می تواند راه رفتن را مختل کند و انجام یک روز عادی را دشوار کند. دلایل این ناراحتی متفاوت است، اما همه چیز بستگی به رفتار شما در هنگام ایستادن، حرکت و مهمتر از همه، نشستن دارد.

درد پشت گردن و قسمت بالای کمر می تواند حرکات و توانایی های شما را محدود کند. اگر کاری برای درد خود انجام ندهید، ممکن است بدتر شود، گسترش یابد و شما را حتی بیشتر محدود کند. این معمولاً به این دلیل است که عضلات اطراف ناحیه شما برای محافظت از آن نقطه بلافاصله درد دارند. این اکستنشن حرکت را محدود می کند و می تواند باعث شود عضلات کشیده شده زیر تیغه شانه دردناک شوند.

درد مزمن در پشت گردن می تواند یک مشکل بسیار جدی باشد. با این حال، برخی از دردهای رایج کمر و گردن بسیار شایع هستند. چند مرحله وجود دارد که می توانید برای شروع فرآیند درمان درد پشت گردن انجام دهید.

در سه روز اول پس از شروع درمان درد پشت گردن، از بسته سرد و مسکن ضد التهاب استفاده کنید. پس از آن، گرما و سرما را به طور متناوب روی زخم های خود اعمال کنید. کمردرد و گردن معمولا به طور ناگهانی رخ می دهد، اما بهبودی ممکن است زمان زیادی ببرد. اگر بعد از یک ماه دیگر درد داشتید و حرکتتان محدود شد، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید.

 

آسیب شلاقی گردن به علت تصادفات و ضربه به سر

 

تصادفات رانندگی و خصوصا تصادفاتی که در آن ماشین ها از عقب و جلو با هم برخورد شدید می کنند معمولا باعث آسیب شلاقی گردن و کشیدگی و پارگی لیگامنت های گردن می شود. آسیب شلاقی گردن زمانی ایجاد می شود که سر با سرعت زیاد و به طور ناگهانی به عقب یا جلو پرتاب شود و باعث آسیب به بافت های نرم و ضربه به سر و گردن درد و درد پشت گردن شود.

ابتلا به برخی بیماری ها:

بیماری هایی مانند روماتیسم مفصلی ، مننژیت یا سرطان می توانند باعث درد گردن شوند.

 

اسپاسم گردن یا گرفتگی گردن:

 

اسپاسم گردن یا گرفتگی گردن زمانی رخ می دهد که ماهیچه های گردن فرد به طور غیرارادی منقبض شده و سبب گرفتگی، خشکی و سفتی گردن می شوند. اسپاسم گردن می تواند بسیار دردناک باشد و ممکن است باعث سردرد یا سرگیجه شود. خوشبختانه، فرد معمولاً می تواند اسپاسم گردن را با ورزش و درمان های خانگی درمان کند.

علل و علت گردن درد چیست؟ اسپاسم یا گرفتگی گردن ناشی از سفت شدن ناگهانی عضلات باعث:

  • درد حاد (شدید) و مزمن
  • درد هنگام حرکت دادن گردن و شانه ها
  • سردرد گردنی
  • سرگیجه یا سوزن سوزن شدن در قاعده گردن

اگر عضلات گردن هنگام اسپاسم و گرفتگی روی پوست سر کشیده شوند، ممکن است سرگیجه یا سوزن سوزن شدن در قاعده پشت گردن ایجاد شده و سبب درد پشت گردن شود.

گردن درد و سردرد یا سردرد گردنی

 

گردن درد و سردرد گاهی اوقات می توانند علت و معلول یکدیگر باشند، یا ممکن است سردرد علت دیگری داشته باشد که منجر به مشکلات گردن و سردرد گردنی شود.

سیگنال های سردرد وابسته به گردن یا همان سردرد گردنی را در نواحی زیر حس می کنید:

 

  • خون عروق در سر و گردن خود را
  • بافت های اطراف مغز شما
  • اعصابی که از مغز شروع می شوند
  • سایر اعضای بدن مانند ماهیچه ها و مفاصل گردن، پوست سر، سینوس ها و دندان ها .

سردرد های ناشی از مشکل گردن یا سردرد گردنی، معمولاً مزمن هستند و نوع آنها بسته به علت متفاوت است. نمونه های رایج عبارتند از:

 

سردرد سرویکوژنیک (CGH)

CGH معمولاً به عنوان یک درد مبهم در گردن شروع می شود و به سمت بالا در پشت سر منتشر می شود و تقریباً همیشه فقط یک طرف را تحت تأثیر قرار می دهد. درد همچنین ممکن است به پیشانی، شقیقه و ناحیه اطراف چشم و یا گوش گسترش یابد. CGH به دلیل دیسک، مفصل، عضله یا اختلال عصبی در گردن ایجاد می شود.

نورالژی اکسیپیتال

نورالژی اکسیپیتال با احساسات تیز، دردناک و شبیه شوک الکتریکی در پشت سر، گردن و گوش ها مشخص می شود. درد معمولا یک طرفه است و از قسمت بالایی گردن شروع می شود و به سر گسترش می یابد. نورالژی اکسیپیتال به دلیل تحریک یا آسیب به عصب پس سری ایجاد می شود.

سر درد هایی که ممکن است باعث گردن درد شود

 

برخی از سردرد ها ممکن است باعث تابش درد به گردن شوند. نمونه هایی از سر درد هایی که باعث درد گردن می شوند عبارتند از:

 

سردرد تنشی

سردرد تنشی یک سردرد رایج است که با درد متوسط ​​تا شدید غیر ضربان دار در پیشانی، پوست سر و گردن مشخص می شود. سردرد تنشی زمانی رخ می دهد که ماهیچه های پوست سر و گردن منقبض می شوند، مانند تنش، استرس، ترس و یا احساسات.

سردرد میگرنی

میگرن یک سردرد مکرر است که باعث درد ضربانی و ضربان دار متوسط ​​تا شدید در یک طرف سر می شود. علائم دیگر ممکن است شامل حالت تهوع و حساسیت به نور و/یا صدا باشد. گردن درد همراه با میگرن شایع است و ممکن است قبل از حمله میگرن شروع شود یا در طول حمله میگرن رخ دهد.

استرس ، وضعیت بدنی نامناسب، ترک کافئین و خماری همگی می توانند از دلایل باشند. مسکن‌ها و کشش‌ها ممکن است تمام چیزی باشد که برای داشتن احساس بهتر لازم است. با این حال، در برخی موارد، ارزش آن را دارد که به پزشک خود مراجعه کنید تا بفهمد چه چیزی باعث درد شما شده است.

علت گردن درد هنگام خوابیدن

 

گاهی اوقات با گردن درد از خواب بیدار می شوید و یا دچار گردن درد بعد از خواب هستید. خوابیدن با زاویه نامناسب، حرکات ناگهانی سر یا گردن در طول خواب یا کشیدگی گردن در اثر آسیب را می توان علت گردن درد هنگام خوابیدن نامید. علاوه بر استفاده از درمان‌هایی برای تسکین این گردن درد، نحوه خوابیدن برای گردن درد مهم است. مطمئن شوید که هنگام خواب یک بالش خوب برای حمایت از گردن داشته باشید و از یک بالش صاف تر برای محافظت از سر خود استفاده کنید.

اگر به پهلو می‌خوابید، از یک بالش بلندتر زیر گردنتان استفاده کنید تا گردنتان با سرتان هماهنگ باشد. این کار هر گونه فشار روی گردن شما را از بین می برد و ستون فقرات شما را صاف نگه می دارد.

مشکل خوابیدن روی شکم این است که باید گردن خود را بچرخانید تا سر خود را به پهلو نگه دارید که به اعصاب فشار وارد کرده و ایجاد درد می کند. می توانید سعی کنید خود را مجدداً آموزش دهید تا موقعیت دیگری را اتخاذ کنید، با استفاده از بالش برای آرام کردن خود و برای حمایت از شما در حالت پهلو یا پشت دراز کشیده. اگر باید روی شکم بخوابید، از یک بالش نازک یا بدون بالش استفاده کنید و سعی کنید زوایای نامناسب را در حداقل نگه دارید.

 

گردن درد نشانه چیست؟

 

گردن درد نشانه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بسیاری از مسائل مختلف پزشکی و صدمات می تواند باعث مشکل و ناراحتی در گردن شود. شرایطی که ممکن است باعث گردن درد شود عبارتند از:

افزایش سن: 

شرایط دژنراتیو مانند آرتروز گردن (از بین رفتن غضروف مفصلی) و تنگی نخاع (باریک شدن فضاهای ستون فقرات) می تواند با افزایش سن منجر به گردن درد شود. با گذشت زمان ، استرس و حرکت می تواند منجر به انحطاط دیسک نخاعی شود و باعث فتق دیسک یا فشار عصب شود .

جراحت:

ضربه ناشی از حرکت ناگهانی گردن یا سر و برگشت در جهت مخالف (شلاق) می تواند نشانه آسیب گردن و ایجاد درد گردد. ماهیچه ها ، رباط ها ، دیسک ها ، مفاصل مهره ای و ریشه های عصبی در نخاع گردن می توانند از ضربه آسیب ببینند حتی دچار ضربه مغزی گردند.

استرس روانی:

سفت شدن عضلات گردن به دلیل تنش معمولاً باعث درد و سفتی گردن می شود.

فشار فیزیکی:

استفاده بیش از حد از ماهیچه های گردن در حین انجام کارهای مکرر یا فعالیت های شدید می تواند منجر به سفتی و درد شود.

شرایطی که بر تعادل ستون فقرات تأثیر می گذارد:

وضعیت بد بدن (نشستن طولانی مدت ؛ وضعیت نامناسب کامپیوتر/صفحه کلید/صندلی) ، اضافه وزن ، ضعف ماهیچه های شکمی همگی می توانند بر وضعیت ستون فقرات تأثیر گذاشته و به گردن درد کمک کنند.

رشد:

در موارد نادر ، توده هایی از جمله تومورها ، کیست ها و خار استخوان می توانند باعث مشکلات گردن شوند.

سایر بیماریها: 

مننژیت ، آرتریت روماتوئید ، سرطان.

 

علت درد گردن سمت چپ:

 

علت درد در سمت چپ گردن می‌تواند متفاوت باشد، از کشیدگی عضلانی گرفته تا گرفتگی عصب. بیشتر علل جدی نیستند.

گردن درد سمت چپ به احتمال زیاد به علت خواب در موقعیت های عجیب و غریب و یا نگه داشتن گردن خود را در یک زاویه است که بر عضلات و تاندون ها در آن طرف تاثیر گذاشته است.

در بسیاری از موارد، درد سمت چپ گردن خود به خود یا با مسکن‌های بدون نسخه و استراحت کاهش می‌یابد. اگر درد شما شدید است، به دلیل آسیب اخیر یا اگر بیش از یک هفته طول کشید، به کلینیک تخصصی دکتر یزدانی مراجعه کنید.

 

گردن درد در سمت چپ نشانه چیست؟

 

علل شایع درد در سمت چپ گردن: التهاب، فشار عضلانی، عصب فشرده، شلاق زدن، تورتیکولی حاد

علل کمتر رایج درد در سمت چپ گردن: شکستگی دهانه رحم، شکستگی مهره کمر، دژنراسیون دیسک گردن، فتق دیسک گردن، مننژیت، روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان، فیبرومیالژیا، تنگی کانال نخاعی، حمله قلبی

علل نادر درد در سمت چپ گردن: تومورهای ستون فقرات،  ناهنجاری های مادرزادی

 

علل شایع گردن درد در سمت چپ

 

التهاب

التهاب پاسخ بدن به آسیب یا عفونت است. می تواند باعث درد، تورم، سفتی، بی حسی و سایر علائم شود.

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) معمولاً اولین خط دفاعی در درمان درد و التهاب کوتاه مدت هستند. اکثر آنها را می توان بدون نسخه (OTC) خریداری کرد.

 

فشار عضلانی

اگر ساعت‌ها به رایانه‌تان خم می‌شوید، گوشی را بین گوش راست و شانه‌تان قرار می‌دهید، یا در غیر این صورت به عضلات گردنتان فشار می‌آورید، می‌توانید در سمت چپ گردن خود دچار درد شوید.

ترین سویه های عضلانی می تواند با موفقیت درمان در خانه با استراحت، یخ، فشرده سازی، و ارتفاع (RICE).

 

عصب فشرده شده

عصب فشرده شده (رادیکولوپاتی گردنی) زمانی رخ می دهد که عصب گردن در حین منشعب شدن از نخاع تحریک یا فشرده می شود. اگر در سمت چپ باشد، ممکن است باعث بی حسی و درد در شانه چپ نیز شود.

در اینجا 9 درمان برای عصب فشرده شده وجود دارد. همچنین می توانید این تمرینات را برای تسکین عصب تحت فشار در گردن خود امتحان کنید.

 

آسیب شلاقی گردن

وقتی سرتان به شدت به عقب و جلو رانده می شود، ضربه به سر و گردن درد اتفاق می افتد . این می تواند از یک تکل فوتبال، تصادف وسیله نقلیه یا یک حادثه خشونت آمیز مشابه رخ دهد.

آسیب شلاقی اغلب می تواند منجر به آسیب دردناک گردن شود. سفتی گردن و سردرد از دیگر علائم شایع شلاق است.

پزشکان معمولاً داروهای ضد درد OTC مانند استامینوفن (تیلنول) یا آسپرین (بوفرین) را برای تسکین علائم شلاق تجویز می کنند. آسیب‌های شدیدتر ممکن است به داروهای مسکن و شل‌کننده‌های عضلانی برای کاهش اسپاسم عضلانی نیاز داشته باشد.

علاوه بر دارو، ممکن است بخواهید از یخ یا گرما روی ناحیه آسیب دیده نیز استفاده کنید.

همچنین ممکن است به شما یقه فوم داده شود تا گردنتان ثابت بماند. یقه ها را فقط باید در چند روز اول پس از آسیب دیدگی استفاده کنید و هر بار بیش از سه ساعت از آن استفاده نکنید.

 

تورتیکولی حاد

تورتیکولی حاد زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌های گردن به طور ناگهانی منقبض می‌شوند و باعث می‌شوند سر شما به یک طرف بپیچد.

معمولاً باعث درد در یک طرف گردن می شود و ممکن است با خوابیدن نامناسب و بدون تکیه گاه زیاد سر ایجاد شود. همچنین می تواند به دلیل وضعیت بدنی نامناسب یا حتی قرار دادن طولانی مدت گردن در معرض دمای سرد باشد.

کشش ، تمرینات کششی و ماساژ ممکن است به تسکین درد کمک کند. اعمال گرما نیز توصیه می شود.

 

تشخیص گردن درد و آزمایش‌ها


پزشک برای تشخیص گردن درد حساسیت، کرختی و ضعف عضلانی را هنگام معاینه فیزیکی بررسی می‌کند و از شما می‌خواهد تا سرتان را تا جایی که می‌توانید به جلو، عقب و چپ و راست ببرید.

 

آزمایش‌های تصویربرداری

پزشک در برخی موارد جهت درک و تشخیص بهتر علت درد گردن دستور انجام آزمایش‌های تصویربرداری می‌دهد. در زیر به چند نمونه از این آزمایش‌ها اشاره می‌کنیم:

  • رادیوگرافی. در عکس‌های رادیوگرافی ناحیه‌هایی از گردن مشخص می‌شوند که در آنها اعصاب یا نخاع توسط خارهای استخوانی یا دیسک بیرون زده تحت فشار قرار دارد.
  • سی. تی. اسکن. در این روش تصویرهای گرفته شده توسط پرتوهای ایکس (رادیوگرافی) از زوایای مختلف با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا تصاویر جامعی از سطح مقطع ساختارهای درونی گردن به دست آید.
  • ام. آر. آی. در این روش از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی قوی برای به دست آوردن تصاویر بسیار جامع از استخوان‌ها و بافت‌های نرم، از جمله نخاع و اعصاب نخاع، استفاده می‌شود.

بااین وجود، عکس‌های رادیوگرافی یا ام. آر. آی بسیاری از بیماران حاکی از مشکلات ساختاری گردن است، حال آن که خود این افراد دچار هیچ یک از علائم خاص این عارضه نیستند. بنابراین تشخیص این که آیا علت اصلی بروز علائم به آنچه در تصاویر مشخص است برمی‌گردد یا خیر، دشوار است.

سایر تست ها

  • تست نوار عصب و عضله: اگر پزشک احتمال دهد که علت گردن درد به تحت فشار بودن عصب مربوط می‌شود، الکترومیوگرافی (نوار عصب و عضله یا EMG) را تجویز خواهد کرد. در این آزمایش، سوزن‌های بسیار باریکی برای تشخیص و تعیین چگونگی عملکرد اعصاب مورد نظر از راه پوست وارد عضله می‌شوند.
  • آزمایش‌های خون. گاهی به کمک آزمایش‌های خون، التهاب یا عارضه‌هایی عفونی تشخیص داده می‌شود که می‌توانند علت گردن درد باشند.

 

درمان گردن درد چه راه‌ ها و روش‌ هایی دارد

 


درمان گردن درد در صورتی که درد گردن خفیف باشد در اکثر موارد ظرف دو تا سه هفته با روش های درمان خانگی گردن درد جواب می دهد و بهبود پیدا می کند. در صورتی که درد ادامه پیدا کرد یا شدید تر باشد یا اصطلاحا گردن درد مزمن باشد، پزشک یکی از این روش های درمان گردن درد را به کار می گیرد:

  • دارودرمانی:

بهترین قرص برای گردن درد:

 

بهترین قرص گردن درد بنا به توصیه دکتر یزدانی ، به منظور کنترل درد، داروهای مسکن می باشد. همچنین برای کاهش و درمان درد گردن، بهترین قرص، داروهای شل کننده عضلات از جمله استامینوفن ( تیلنول) ، پروفن (مورتین،ادویل) و ناپروکسن (آلیو) را تجویز می کند.

بهترین پماد برای گردن درد:

 

بهترین پماد برای گردن درد بنا به توصیه دکتر یزدانی، برای تسکین موضعی درد گردن، موارد زیر می باشد:

  1. پماد پیروکسیکام (Piroxicam): روزی ۳ الی ۴ بار و به مدت یک ماه به عنوان پماد برای گردن درد استفاده شود.
  2. پماد متیل سالیسیلات (Methyl salicylate): روزی ۳ الی ۴ بار و به مدت یک ماه به عنوان پماد برای گردن درد استفاده شود.
  3. پماد رزماری: پماد رزماری به عنوان یک داروی گیاهی تسکین‌دهنده درد، در داروخانه‌ها موجود است. روزی ۳ الی ۴ بار و به مدت یک ماه به عنوان پماد برای گردن درد استفاده شود.

همچنین در مواردی که درد شما ناشی از سیاتیک باشد، می توانید از پماد برای درد سیاتیک استفاده کنید.

  • فیزیوتراپی گردن:

فیزیوتراپ می تواند به شما نحوه صحیح قرار گیری گردن و ورزش گردن را آموزش دهد. فیزیوتراپیست همچنین از ورزش های تقویت عضلات گردن برای درمان استفاده می کند. سایر روش های درمانی فیزیوتراپی عبارتند از سرما و گرما درمانی، الکتروتراپی و دیگر روش ها برای کاهش درد و جلوگیری از تکرار مجدد درد گردن

  • الکتروتراپی:

در روش الکتروتراپی با دستگاه TENS پد های مخصوصی روی پوست شما در نزدیکی محل درد گردن قرار داده می شود و سپس پالس های الکتریکی برای تسکین درد به ناحیه دردناک فرستاده می شود

  • کشش ستون فقرات یا تراکشن:

در روش کشش ستون فقرات از وزنه هایی برای کشش دادن مهره های گردنی استفاده می شود. روش درمانی تراکشن گردن حتما باید تحت نظر متخصص انجام شود . این درمان می تواند خصوصا در تسکین دردهایی که به علت تحریک شاخه های عصبی در گردن ایجاد شده موثر باشد.

  • کایروپراکتیک (DC)

کایروپراکتیک، یک روش درمان محافظه کارانه و طبیعی است که با هدف بهبود سلامت بیمار از طریق بازگرداندن چیدمان ساختار و عملکرد طبیعی به ستون فقرات و مفاصل انجام می‌شود. هدف دکتر متخصص ستون فقرات و کایروپراکتیک سالم نگه داشتن دیسک‌های ستون فقرات است.

  • گردنبند طبی برای بی حرکت کردن موقت گردن:

استفاده از یک گردنبند طبی می تواند به کاهش رنج گردن کمک کند و باعث کاهش دادن فشار وارد شده به گردن شود اما در نظر داشته باشید که استفاده از گردنبند طبی باید محدود باشد و استفاده از گردن بند طبی برای بیش از سه ساعت در روز و برای بیش از دو هفته ی تواند موجب ضعیف شدن گردن و بدتر شدن شرایط شود. گردنبند های طبی دو نوع هستند :

گردنبند های طبی سخت که از پلاستیک ساخته شده و سر گردن را کاملا بی حرکت می کند. این گردنبند ها معمولا بعد از جراحی یا آسیب شدید گردن استفاده می شوند

گردنبند های نرم که از الیاف و فوم و کش ساخته می شوند . با وجود بستن این نوع گردنبند می توان تا حدودی سر و گردن را تکان داد. این گردبند ها گاهی بعد از آسیب های چزئی به گردن مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از آن به چند ساعت در روز محدود می شود.

  • ماساژ گردن برای گردن درد:

انجام ماساژ آهسته و ملایم برای گردن می تواند به افزایش جریان خون و کاهش درد ناشی از گردن کمک کند.

  • تزریق گردنی یا تزریق استروئید گردن

تزریق گردنی یا تزریق استروئید گردن یکی از روش های درمان گردن درد است که که دکتر متخصص گردن درد ممکن است برای تسکین درد در نزدیکی شاخه های عصبی داروی استروئید تزریق کند یا دارو را در مفاصل فاست گردنی یا در عضلات گردن تزریق کند . همراه با کورتیکواستروئید داروهای بی حس کننده مانند لیدوکائین نیز در گردن تزریق می شود.

  • کرایوتراپی:

در روش کرایوتراپی یا سرما درمانی از اعمال سرمای شدید موضعی برای کاهش تحریک عصبی استفاده می شود. سرما درمانی به روش های مختلفی انجام می شود از جمله کیسه های مخصوص کرایوتراپی، اسپری، ماساژ با یخ یا استخر آب سرد

  • عمل دیسک گردن با لیزر:

در روش عمل دیسک گردن با لیزر که باعث تسکین درد گردن می شود دستگاه عمل دیسک کمر با لیزر برای سه ثانیه روی مناطق آسیسب دیده گردن قرار داده می شود . دستگاه لیزر امواج نوری را به بدن می فرستد. این امواج از پوست عبور می کنند و توسط سلول های درونی جذب می شوند. لیزر درمانی دیسک گردن از طریق به کار انداختن روند طبیعی بدن برای بازسازی و بهبود به درمان درد گردن کمک می کند.

  • جراحی دیسک گردن:

معمولا به ندرت برای درمان مشکلات گردن از روش جراحی استفاده می شود. انجام جراحی مهره های گردن ممکن است به منظور برداشتن فشار بر روی شاخه های عصبی گردن انجام شود.

 

ورزش گردن درد و حرکات اصلاحی گردن:

 

ورزش گردن درد به حفظ انعطاف و قدرت عضلانی گردن کمک می کند. در اینجا چند ورزش گردن درد را مرور می کنیم:

در حدود شست سانتی متر از گوشه دیوار فاصله بگیرید و پاها را در کنار هم قرار دهید. ساعد های خود را روی دیوار قرار دهید به طوری که ارتفاع آن زیر شانه باشد.

ستون فقرات خود را به دیوار تکیه دهید . سر را به سمت عقب بگیرید تا جایی که پشت سر شما دیوار را لمس کند. چانه خود را به سمت پایین نگه دارید.

بر روی شکم بخوابید و زیر پیشانی خود یک حوله بگذارید. به آرامی پیشانی خود را چند ساتی متر از زمین فاصله بدهید و بالاببرید و این حالت را 10 ثانیه نگه دارید. ورزش گردن درد به حفظ انعطاف و قدرت عضلانی گردن کمک می کند.

 

ورزش گردن درد و فواید

وقتی عضلات گردن، قفسه سینه و قسمت بالایی پشت ضعیف، سفت و یا کشیده شوند، شانه ها گرد می شوند و سر به سمت جلو می افتد. این وضعیت نامناسب به نوبه خود فشار بیشتری بر مفاصل فاست ستون فقرات گردنی و دیسک‌های بین مهره‌ای و همچنین عضلات و رباط‌ها وارد می‌کند.

 

مشاهده عضلات گردن و دیگر بافت های نرم

وضعیت نامناسب با سر بیش از حد رو به جلو ممکن است منجر به درد مزمن یا عود کننده گردن شود که می تواند با سفت شدن مفاصل، درد بالای کمر، درد تیغه شانه و سردرد همراه باشد. خوشبختانه، یک برنامه ورزشی گردن ممکن است بتواند به رفع اکثر این علائم به شرح زیر کمک کند:

 

کشش ورزشی گردن

تمرینات انعطاف‌پذیری و کششی می‌توانند دامنه حرکت و کشش مفاصل آسیب‌دیده گردنی (گردن) را گسترش یا حفظ کنند و در نتیجه سفتی همراه با درد را تسکین دهند. به عنوان یک قانون کلی، کشش گردن بهتر است هر روز انجام شود و برخی از کشش ها را می توان چندین بار در روز انجام داد.

 

ورزش برای تقویت گردن

تمرینات تقویتی خاص می تواند به حفظ وضعیت بهتر کمک کند، که به نوبه خود می تواند شعله ور شدن مکرر درد را کاهش داده یا از بین ببرد. به عنوان یک قاعده کلی، تمرینات تقویتی گردن باید یک روز در میان انجام شود تا به عضلات فرصت داده شود تا خود را ترمیم کنند.

 

تهویه هوازی

ورزش هوازی که معمولاً “کاردیو” نامیده می شود، با دریافت مداوم اکسیژن تغذیه می شود و ضربان قلب و سطح تنفس را در طول مدت تمرین بالا نگه می دارد. تمرینات هوازی باعث افزایش جریان خون در عضلات و بافت های نرم گردن و قسمت فوقانی کمر می شود که می تواند به شل شدن عضلات و افزایش دامنه حرکتی کمک کند. علاوه بر این، پس از حدود 30 دقیقه یا بیشتر از ورزش هوازی، مسکن های طبیعی بدن – به نام اندورفین – آزاد می شوند و می توانند به کاهش گردن درد کمک کنند.

ورزش های هوازی را می توان هر روز انجام داد. برخی از گزینه های خوب عبارتند از استفاده از تردمیل، دوچرخه ثابت، یا یک دستگاه بیضوی، و همچنین یک ارگومتر بالاتنه یا دوچرخه بازو. برای کسی که مدتی است تمرینات هوازی انجام نداده است، پیاده روی سریع می تواند شروع خوبی باشد.

 

فیلم ورزش گردن درد:

برای تماشای فیلم آموزشی دکتر یزدانی روی لینک مقابل کلیک کنید: فیلم ورزش گردن درد 2022

 

پیشگیری از گردن درد


بهترین راه برای پیشگیری از گردن درد جلوگیری از آسیب رسیدن به گردن است. به عنوان مثال در حین انجام ورزش گردن درد و خصوصا ورزش های مخاطره آمیز برای کاهش خطر آسیب دیدگی می توان از پوشش و گارد مخصوص گردن استفاده کرد و لازم است شخص به طور منظم تمرینات تقویت عضلات گردن را انجام دهد. همچنین برای التیام موارد خفیف گردن درد، می توانید از قرص گردن درد و یا پماد برای گردن درد استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که درمان گردن درد در موارد شدید به تنهایی با درمان گردن درد در خانه امکان پذیر نیست و باید برای معاینه و تشخیص علت و علائم گردن درد به دکتر متخصص گردن درد مراجعه کنید.

مقالات جدید را درباره گردن درد مطالعه نمایید:

گردن درد و کرونا: آیا گردن درد از عوارض سینوفارم است؟

درمان گردن درد در کودکان چگونه است؟

اخرین درمان سیاتیک 2022

درمان سیاتیک با حجامت

سر و گردن به جلو: علت، علائم و درمان

بیماری ام اس و گردن درد

بیورزونانس تراپی چیست؟

Source: www.healthline.com

 

 

 

 

نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: