علت درد مچ دست راست و چپ + درمان: درد رگ مچ دست نشانه چیست
علت درد مچ دست راست و چپ + درمان: درد رگ مچ دست نشانه چیست
درد مچ دست نوعی سندرم است که در آن بیمار به دلیل ناراحتی مچ دست نمیتواند از دستش استفاده کند؛ گاهی اوقات هم درد مچ دست خیلی شدید بوده و هنگام اعمال نیرو با دست، درد آن بهتدریج افزایش مییابد. گاهی از عوارض در رفتگی، نیمه در رفتگی و شکستگی می باشد. اما معمولاً این درد بعد از وارد آمدن فشار بیش از حد به دست بروز میکند مثل مواردی که برای وزنهبردارها و کلاً ورزشکاران، یا حتی تعمیرکاران، اتفاق میافتد و یا امکان دارد با پیچ خوردن مچ دست رو به رو شوند.هم چنین یکی از بیماری های شایع مچ دست سندروم تونل کارپال می باشد.
درد مچ دست نوعی سندرم است که در آن بیمار به دلیل ناراحتی مچ دست نمیتواند از دستش استفاده کند؛ گاهی اوقات هم درد مچ دست خیلی شدید بوده و هنگام اعمال نیرو با دست، درد آن بهتدریج افزایش مییابد. گاهی از عوارض در رفتگی، نیمه در رفتگی و شکستگی می باشد. اما معمولاً این درد بعد از وارد آمدن فشار بیش از حد به دست بروز میکند مثل مواردی که برای وزنهبردارها و کلاً ورزشکاران، یا حتی تعمیرکاران، اتفاق میافتد و یا امکان دارد با پیچ خوردن مچ دست رو به رو شوند.هم چنین یکی از بیماری های شایع مچ دست سندروم تونل کارپال می باشد.
خبر خوش این است که امروزه تعداد گزینههای درمانی مؤثر موجود از هر زمانی بیشتر شده است. ما در کلینیک دکتر یزدانی، خدمات خود را طوری طراحی کردهایم که تمامی متخصصان بتوانند با همکاری هم به شما کمک کنند فعالیتهای عادیتان را از سر بگیرید. ما با استفاده از جدیدترین ابزارهای تشخیص طبی و تجربه، علت درد مچ و دستتان را ارزیابی کرده و سپس مناسبترین درمان را با توجه به نیازیهایتان طراحی میکنیم.
علائم و نشانه های درد مچ دست
درد مچ دست باعث بروز یک یا چند مورد از علائم ریز میشود، چنانکه این عارضه میتواند غضروف، تاندونها، عضلات و استخوانهای موجود در ناحیه مچ دست را درگیر کند. علائم درد مچ دست عبارتند از:
• درد استخوان مچ دست
• احساس ضعف در عضلات
• التهاب همراه با قرمزی
• احساس داغی در منطقه ملتهب
• کاهش توانایی حرکت دادن مچ دست
• دردهایی که به انگشتان، شانه یا بازو کشیده میشوند
• تغییر شکل مچ دست که به وضوح قابل رؤیت است
• بیحسی یا مورمور شدن مچ دست
• تغییر رنگ ناحیه متورم مچ
• ایجاد یک حس غیرمعمول در دست
• تب بالا (بیش از 5/40 درجه) به همراه درد مچ
تشخیص دقیق علت عارضه مهم است، زیرا ارائه درمان مناسب با توجه به علت عارضه را امکانپذیر میسازد.
زمان مراجعه به پزشک
همه دردهای مچ دست به مراقبتهای پزشکی نیاز ندارند. مثلاً پیچخوردگیها و کشیدگیها، با یخ، استراحت و مصرف مسکنهای بدون نسخه رفع میشود. البته، اگر درد و تورم بیش از چند روز طول کشیده یا بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. تأخیر در تشخیص علت درد مچ دست برای درمان میتواند باعث بهبود ضعیف، کاهش دامنه حرکتی و از کار افتادگی طولانی مدت شود.
برای دریافت رزرو نوبت یا مشاوره برای اطلاعات بیشتر درمورد اینکه متخصصان ما در کلینیک دکتر یزدانی چگونه میتوانند به شما در کنترل درد مچ دستتان کمک کنند، از طریق شماره های (09353637983) و (02188196179) برای نوبت دهی و مشاوره تماس بگیرید.
علت و درمان درد مچ دست
حاصل تخریب تدریجی غضروف مفاصل دست که به آن آرتریت مچ دست یا به عبارتی یک آرتروز «فرسودگی و ساییدگی» است. این عارضه بیش از همه در میان بزرگسالان بالای 50 سال شایع است، اما به دلیل آسیب های ورزشی در میان جوانان ورزشکار نیز شیوع دارد. در آرتروز مچ دست، خم کردن مچ دشوار میشود، زیرا مچ رفته رفته حساستر و متورمتر میشود. در این نوع عارضه هدف درمان تسکین علائم دردناک مچ و کنترل التهاب است. معمولترین درمان برای مراحل اولیه آرتروز شامل اقدامات محافظهکارانه، از جمله اصلاح فعالیتها، آتلبندی، استفاده از گرما، یخ و مصرف داروهای ضدالتهاب، میشود. هنگامی که اقدامات محافظهکارانه دیگر درد را تسکین نمیدهند یا هنگامی که بدشکلی ایجاد شده مانع عملکرد مچ دست میشود، انجام جراحی توصیه میگردد.
روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)
روماتیسم مفصلی، مفاصل دو طرف بدن (مثل مفاصل هر دو مچ دست) را همزمان درگیر میکند. روماتیسم مفصلی در زنان سه تا پنج برابر مردان بوده و اغلب بین 20 تا 50 سالگی بروز میکند و یکی از انواع علت درد مفاصل در زنان می باشد. این عارضه حاصل ترکیبی از عملکرد غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن و ژنتیک، و همچنین عوامل محیطی و هورمونی است. درمان این بیماری شامل استفاده از داروهایی برای کاهش درد، تورم و التهاب مفصل و در صورت امکان پیشگیری یا به حداقل رساندن پیشرفت آن است. و البته میتواند شامل استراحت و ورزش، توانبخشی دست و جراحی جهت اصلاح آسیب وارده به مفصل هم شود. با این حال، نوع درمان به چندین عامل، از جمله سن، وضعیت کلی سلامت، تاریخچه پزشکی بیمار و شدت بیماری بستگی دارد.
سندرم تونل کارپال
یکی از دلایل شایع درد مچ دست سندرم تونل کارپ است. این عارضه باعث احساس دردی مداوم و مبهم، سوزش، بیحسی یا مورمور شدن کف دست، مچ، شست یا سایر انگشتان میشود. در این عارضه، عضله شست ضعیف شده و خم کردن آن برای گرفتن اجسام دشوار میشود. ممکن است مچ درد به آرنج کشیده شود.
سندرم تونل کارپال زمانی بروز میکند که عصب مدیان، به دلیل تورم، در مچ دست فشرده میشود. مدیان، عصب موجود در مچ دست است که حس و حرکت بخشهای زیادی از دست (یعنی پایینتر از مچ) را فراهم میسازد.
برای درمان این عارضه نیز، اگر علائمتان شدید باشد، ممکن است نیاز شود، برای رفع فشار وارده بر عصب، تونل برش داده و باز شود.
پیچخوردگی و ناپایداری مچ دست
آسیبدیدگی یک رباط (یک نوار بافتی که استخوانها را به یکدیگر متصل میکند) پیچخوردگی نامیده میشود. پیچخوردگی مچ دست عموماً حاصل افتادن روی دست کشیده است. نشانههای پیچخوردگی عبارتند از حساسیت و درد مچ دست ، کبودی، حس کردن یک صدای تق در مچ و تورم.
در اینجا، استفاده از آتل برای بی حرکت کردن مچ دست در طول فعالیتهای ورزشی توصیه میشود. استفاده از آتل میتواند باعث قدری خشکی مفاصل شود، که بنابراین انجام حرکات تقویتی و کششی مفید خواهد. اگر رباط پاره شده، لازم است که خیلی زود با استفاده از جراحی مجدداً به استخوان متصل شود و پس از برای بازیابی قدرت و دامنه حرکتی به انجام تمرینات توانبخشی دست نیاز خواهد بود. معمولاً بهبود موارد جزئی پیچخوردگی در حدود دو ماه زمان میبرد.
شکستگی مچ دست
شکستگی مچ دست یکی از شایعترین شکستگیها در بین استخوانها است. این شکستگی، که عموماً حاصل افتادن روی یک دست کشیده است، میتواند برای هر یک از 8 استخوان کوچک یا دو استخوان بلند ساعد (اولنا و رادیوس) رخ دهد. استخوان رادیوس بیش از همه میشکند.درمان این عارضه شامل مصرف مسکن و بستن آتل به مدت چندین هفته و پس از آن انجام تمرینات توانبخشی دست میشود. برای شکستگیهای پیچیده که در آنها به کنار هم قرار دادن قطعات استخوان و/یا تثبیت آن نیاز است از جراحی استفاده میشود. نوع عمل مورد استفاده و دوره بهبودی آن به شدت آسیبدیدگی بستگی دارد.
بیماری دکرون
بیماری دکرون عبارت است از التهاب دردناک تاندونهای باز کننده و دور کننده شست. این بیماری باعث بروز درد در امتداد پشت شست، یعنی دقیقاً روی دو تاندون (باز کننده پولیسیس لونگوس برویس و دوره کننده) شست میشود. این عارضه میتواند بهتدریج یا ناگهان رخ دهد. در هر دو صورت، درد به شست یا ساعد سرایت میکند. حرکت شست دشوار و دردناک میشود، خصوصاً هنگام فشار دادن به حالت نیشگون یا گرفتن اجسام و یا حرکت دادن مچ به حالت ضربه زدن با چکش.
درمان این عارضه با هدف تسکین درد و بهبود قابلیت حرکت و عملکرد انجام میشود. درمانها شامل بستن آتل (به مدت 4 تا 6 هفته)، یخ و داروهای ضدالتهاب میشود. اگر بیماری دکرون به درمانهای محافظهکارانه جواب ندهد، تزریق استروئید (کورتیزون) یا جراحی توصیه میشود.
ما در کلینیک دکتر یزدانی پیشرفتهترین درمانها برای انواع درد مچ و دست را به بیمارانمان ارائه میدهیم. تیم مجرب ما با یک همکاری نزدیک متناسبترین برنامه درمانی را برای برآورده ساختن نیازهایتان طراحی میکنند. به شما اطمینان میدهیم که پزشکان ما همچنان پیشتاز ابداع رویکردهای جدید برای درمان دردهای مچ و دست خواهند بود.
درمان خانگی درد مچ دست
درمان خانگی درد مچ دست یکی از اولین کارهایی است که برای تسکین و بهبودی درد مچ دست باید انجام دهید که عبارتند از:
تغییر وضعیت:
مطمئن شوید صفحه کلید رایانهتان آنقدر پایین هست که باعث نشود هنگام تایپ کردن مچ دستانتان رو به بالا خم شوند.
بریس و پد طبی مچ دست:
انواع مختلفی از پدهای تایپ، صفحه کلیدهای دو تکه، و بریسهای مچ دست برای تسکین درد مچ طراحی شدهاند. این وسایل به بهبود علائم کمک میکنند. البته، ممکن است برای نتیجه گرفتن نیاز باشد چند نوع مختلف از آنها را امتحان کنید.
فیزیوتراپی:
با کمک یک فیزیوتراپ بهترین و ایمنترین تمرینات را برای بهبود مچ دستتان یاد بگیرید.
مراقبت:
موقعی که دستتان التهاب دارد تمرین نکنید.
قرص برای درمان درد مچ دست:
مسکنهای بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن، میتوانند درد مچ دست و تورم را تسکین دهند.
بهترین پماد برای درد مچ دست:
استفاده از پماد پیروکسیکام و متیل سالیسلات به عنوان بهترین پماد برای درد مفاصل می تواند درد شما را تا حد زیادی کاهش دهد. به خصوص اگر همراه با کمپرس گرم (حوله گرم) مورد استفاده قرار گیرد پماد ضد درد قوی به حساب می آیند.
مقالات مکمل و مرتبط زیر را مطالعه فرمایید:
علت درد مچ پا چیست؟ 2022
بیشتر بخوانید: علت درد مچ دست راست و چپ + درمان: درد رگ مچ دست نشانه چیست »نویسنده : دکتر یزدانی، متخصص طب فیزیکی
* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: